“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
JUSTITIENOUTATI

ASTA E ROMÂNIA: PARAȘUTA S-A ÎNTORS LA MUNCĂ, LA JANDARMERIE… UNDE-I CEA MAI PROASTĂ MESERIE. DIICOT LA CUC DE ȘTOARFE

bumbac4 610x425 1

Jandarmerita Andreea Bumbac, surprinsă în luna noiembrie având asupra ei substanțe suspectate a fi droguri de către polițiștii de la Secția 18, s-a întors la muncă, revenind exact pe aceeași poziție în cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, au confirmat surse oficiale.

Andreea Bumbac, care deține gradul de sublocotenent, s-a întors la serviciu, informația fiind confirmată de surse care au indicat că Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) nu a putut interveni din cauza cantității prea mici de substanțe descoperite asupra ei.

În urma incidentului, Jandarmeria Română a emis un comunicat de presă prezentând punctul său de vedere:

“În legătură cu informațiile apărute în spațiul public referitoare la femeia jandarm prinsă în posesia unor substanțe interzise, Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei face următoarele precizări:

La nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române s-a dispus în regim de urgență efectuarea unei comisii de control pentru verificarea tuturor aspectelor legate de conduita profesională a ofițerului, a relațiilor de muncă cu colegii din Brigada Specială, în scopul identificării proactive a oricăror indicii ce ar putea indica un comportament neadecvat în concordanță cu statutul și conduita unui cadru militar.

De asemenea, prin ordin al comandamentului Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, s-a demarat procedura disciplinară prealabilă.

În prezent, ofițerul beneficiază de consiliere psihologică din partea specialiștilor din unitatea respectivă.

Cazul a fost preluat de reprezentanții BCCO București pentru continuarea cercetărilor.

Imediat după finalizarea verificărilor și comunicarea din partea instituțiilor abilitate, vor fi luate măsurile necesare în conformitate cu legislația în vigoare.

Din păcate, în ciuda eforturilor conjugate ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne pentru eradicarea acestor situații, acest incident arată că chiar și cei aflați în poziții de autoritate și responsabilitate nu sunt imuni la provocările și ispitele societății.

Este important de subliniat că Ministerul Afacerilor Interne are capacitatea de a identifica și aborda aceste cazuri, chiar și atunci când implica membri ai propriilor structuri.

Aceasta demonstrează angajamentul Ministerului pentru integritate și respectarea legii, indiferent de rangul sau poziția persoanei implicate.

Este esențial să se respecte, totodată, confidențialitatea și drepturile individuale ale persoanei implicate și dreptul acesteia la prezumția de nevinovăție, până la dovedirea vinovăției sau nevinovăției sale în instanță.

Ne reiterăm disponibilitatea transparentă, așa cum am făcut-o de fiecare dată, de a oferi sprijin necondiționat instituțiilor statului român și de fiecare dată când ni se vor solicita informații care pot clarifica astfel de situații, vom pune la dispoziție în regim de urgență toate datele cerute”, a transmis Jandarmeria.

Andreea Bumbac a fost surprinsă în data de 19 noiembrie 2023 în timp ce pleca de la un eveniment și a fost găsită de polițiști având asupra ei mai multe pliculețe cu un praf alb. Ea a susținut că acele pliculețe i-au fost date de o prietenă pentru a le transporta în geanta sa.

“Confirmăm faptul că în data de 19.11.2023, în urma unui control de rutină în trafic, polițiștii din cadrul Secției 18 au descoperit asupra unei femei jandarm substanțe suspectate a fi interzise la detenție.

Menționăm că aceasta face parte din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Cazul a fost preluat de reprezentanții B.C.C.O., în vederea continuării cercetărilor.

Ne reiterăm, în mod transparent, disponibilitatea de a oferi sprijin necondiționat instituțiilor statului român și de fiecare dată când ni se vor cere informații care pot clarifica astfel de situații, vom pune la dispoziție în regim de urgență toate datele solicitate.

Imediat după încheierea verificărilor și comunicarea din partea instituțiilor abilitate, vom lua măsurile necesare în conformitate cu legislația în vigoare”, au anunțat autoritățile.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.