Certificatul verde, obligație „opțională” în România! Ce spune un renumit om de afaceri

Unul dintre cei mai mari investitori în industria Horeca din țară, Mohammad Murad, a dezvăluit cum se fac de fapt jocurile în Horeca, domeniul cel mai lovit de de la debutul pandemiei.

Într-o intervenție în direct la Contrapunct EVZ, doifuzată pe canalul Youtube EVZ Capital și pe pagina de Facebook EVZ.RO, omul de afaceri Mohammad Murad a explicat jurnaliștilor Robert Turcescu și Mirel Curea de ce este critică abordarea statului față de industria pe care o reprezintă.

România, singura țară din Europa în care turismul nu au fost ajutat
„Vara a mers neașteptat de bine după o iarnă foarte grea, în care am consumat toate rezervele din ultimii 10 ani. E trist ce se întâmplă, prezența statului, Ministerul Turismului nu există. Sunt probleme majore. Dacă se mai continuă pe aceeași abordare a mediului de afaceri, 90% din sector e capital autohton, e neajutat. E singura țară din Europa în care acest sector nu au fost ajutat. Sunt foarte multe promisiuni, din păcate nu s-a întâmplat nimic.

De ce să aplicăm la virgulă prevederile, mi se par exagerări din partea Uniunii Europene când nu avem și clasa politică, nu ne regăsim în ce spune. Nu se aplică regulile care ar fi în favoarea noastră. Sunt exagerări din partea UE. Dl. Arafat vrea să ne închidă din nou. De câte ori apare o mică problemă, hai să închidem restaurantele. Nu trebuie să mai stăm să ne vină comenzile de la un stat iresponsabil. Nu a fost focar de infecție pe Litoral cum a spus dl. Arafat”.

Omul de afaceri a mai ridicat o problemă: La un congres cu 5.000 de invitați amenda a fost de 10.000 lei, iar „la un restaurant cu 70 de oameni amenda a venit 20.000 lei”.

„Îi rog pe politicieni să nu mai fie atât de iresponsabili”
Referitor la impunerea prezentării certificatului verde în industria ospitalității, Mohamad Murad a declarat: „Sunt total de acord cu orice soluție care face ca un număr cât mai mare de oameni să se vaccineze. E riscul de a transmite și celor care sunt vaccinați. Trebuie să ne implicăm cu toți să scăpăm de pandemie. Nu e normal să avem doar 30% vaccinați. Când e risc major democrația stă mai liniștită la o parte.

Nu-i primesc (n.r. – clienții) dacă nu au certificat verde, le explic foarte frumos. Dar dacă nu sunt acolo, știți foarte bine, pentru o mică șpagă trec o sută. Nu e normal să vină cu decizii arogante: de mâine se închid restaurante. Ei au posturi plătite permanent. Îi rog să nu mai fie atât de iresponsabili. Nu s-a schimbat nimic, ne blochează contul pentru orice neplată. Trebuie să găsim o soluție la pandemie, să asumăm și obligații și drepturi. Statele comuniste au învățat oamenii obligațiile, dar niciodată nu au vorbit despre drepturi”, a conchis omul de afaceri.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *