“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMIC

”Nu înţeleg de ce femeile noastre preferă să fie femei de serviciu în Italia, când în ţară ar câştiga aceeaşi bani”

femeie de serviciu

În ciuda migrației semnificative a milioane de români în căutarea unor venituri mai bune, situația economică actuală din România aduce în atenție viabilitatea acestei opțiuni.

Dacă în trecut diferența salarială era un factor major în decizia de a pleca peste hotare, în prezent, această discrepanță s-a redus semnificativ.

Potrivit declarațiilor lui Sandu Ion, proprietarul firmei de construcții P.A.B., faptul că unii români aleg să lucreze în condiții dificile în străinătate, precum în construcții în Anglia, în loc să profite de oportunitățile din țară, reprezintă o situație perplexă.

El subliniază că salariile în construcții au crescut considerabil în România și că lucrătorii ar putea câștiga la fel de bine, fără a trebui să facă față condițiilor de muncă precare din străinătate.

Același argument se aplică și pentru femeile românce, care pot câștiga la fel de bine în țară, în loc să opteze pentru posturi de femei de serviciu în Italia.

Sandu Ion susține că sectorul construcțiilor oferă salarii atractive, iar femeile ar putea câștiga acum aceleași sume ca în străinătate, fără a simți presiunea să lucreze în afara țării.

„Nu înţeleg de ce ai noştri continuă să plece să muncescă în construcţii în Anglia, stând în nişte condiţii groaznice, câte 6-8 în cameră, când au de lucru aici, când pot câştiga destul de bine şi în ţară, iar la finalul lunii ar putea să rămână cu mai mulţi bani în mână. Să ştiţi că în construcţii salariile au crescut mult.

Nu înţeleg de ce femeile noastre preferă să meargă să fie femei de serviciu în Italia, când în ţară ar putea câştiga acum aceeaşi bani. Probabil de ruşine. Este mai bine să fii femeie de serviciu în Italia decât aici, în ţară.”

Evoluția pozitivă a salariilor în sectoare cheie, precum cel HoReCa, demonstrează că România oferă acum condiții financiare comparabile cu cele din țările occidentale. Un bucătar sau un chef, de exemplu, poate obține un salariu de 3.000 de euro, similar cu cel din Spania.

Creșterea semnificativă a salariilor în ultimul deceniu, salariul mediu ajungând la peste 900 de euro și salariul minim triplându-se, contribuie la creșterea atractivității locului de muncă în România.
Stabilitatea cursului valutar leu/euro și costurile mai mici pentru utilități, transport și servicii medicale în comparație cu țările occidentale completează imaginea economică favorabilă din România.

Profesioniștii din IT și corporații au început să înțeleagă că lucrând la distanță pentru companii străine, pot avea venituri net superioare față de cele obținute în Occident.

Experiența internațională rămâne un motiv pentru care unii aleg să lucreze în străinătate, dar există o creștere a numărului celor care revin în țară, atrași de perspectivele economice din ce în ce mai favorabile.

În sectorul medical, creșterea salariilor a redus diferența salarială față de Occident, determinând medici să revină în România după perioade de lucru în străinătate.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.