CEDO condamnă România pentru recunoașterea legală a cuplurilor de același sex. Coaliția PSD-PNL intenționează să voteze o lege împotriva voinței majorității?

CEDO a admis plângerea formulată de Asociația ACCEPT și 14 persoane împotriva Statului Român prin care s-a sesizat încălcarea Articolului 8 din Convenția CEDO, „dreptul la respectarea vieţii private şi de familie”.

Curtea a luat hotărârea cu cinci voturi „pentru” și două „împotrivă”.

Decizia era previzibilă, fiind anticipată de R3media încă de săptămâna trecută. De altfel, cazul vine după ce curtea a luat o decizie asemănătoare față de un caz identic, din Rusia.

În acest moment, Parlamentul României, în care majoritatea este deținută de coaliția PSD-PNL, are două opțiuni: să ignore hotărârea CEDO, dar să respecte voința majorității românilor sau să facă invers.

De altfel, în fața Curții, Guvernul României a susținut chiar acest argument: că majoritatea populației este împotriva unei astfel de legalizări.

Citiți și:  PSD, PNL, USR susțin legislația LGBTQ+ impusă de UE: Certificatul European de Filiație

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, s-a declarat un creștin practicant, afirmând chiar că teama sa numărul 1 este să nu moară neîmpărtășit.

La fel, președintele PSD și viitorul premier al României, Marcel Ciolacu, s-a dus recent în Sfântul Munte Athos(foto). El postează regulat poze cu biserici și recent a declarat că „suntem creştini, ne-am crescut copiii în valorile creştine”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *