“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Este FARA PRECEDENT: CE activează ‘opțiunea nucleară’ împotriva Ungariei. Breaking news!

ursula comisia europeana interzice craciunul 696x392 2

Comisia Europeană (CE) a trecut la acţiune împotriva Ungariei, la două zile după victoria în alegeri a suveranistului Viktor Orban, şi a anunţat că a declanşat o procedură care ar putea priva Budapsta de fonduri europene, din cauza unor acuzaţii de corupţie, relatează AFP.

Lansarea acestei proceduri fără precedent a fost anunţat marţi de către preşedinta CE Ursula von der Leyen, în Parlamentul European (PE), care a aplaudat această iniţiativă, informează News.ro.

Şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas, a acuzat Comisia de ”comiterea unei erori” şi de faptul că vrea să-i pedepasească pe alegătorii ungari din cauză că nu votat cum vrea Bruxellesul în alegerile de duminică.

Polonia, alt stat membru al Uniunii Europene (UE) aflat în conflict cu Bruxellesul în probleme de stat de drept, a scăpat unei asemenea proceduri, pentru moment.

Comisarul european însărcinat cu Bugetul, germanul Johannes Hahn, ”a dscutat cu autorităţile ungare şi le-a informat că vom trmite o scrisoare de avertisment în vederea activătii mecanismului”, a anunţat von der Leyen într-o sesiune de interpelare în PE.

Ea nu aprecizat ce conţine scrisoarea.

Însă, într-o scrisoare pe care a trimis-o în noiembrie Budapestei, CE şi-a exprimat îngrijorarea faţă de probleme privind licitaţiile publice, conflicte de interese şi corupţie.

O luptă insuficientă împotriva corupţiei este, de asemenea, motivul pentru care CE a blocat planul de relansare economică post-covid al Ungariei – subvenţii europene în valoare de 7,2 miliarde de euro.

Discuţii cu Budapesta în această privinţă ”nu permit în prezent să se găsească un teren de înţelegere”, a denunţat Ursula von der Leyen.

Viktor Orban – felicitat de către preşedintele rus Vladimir Putin, căruia îi este apropiat – i-a atacat pe ”birocraţii de la Bruxelles” în discursul în care a revendicat victoria în alegeri duminică, şi pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Bruxellesul a apreciat foarte puţin aceste comentarii, în toiul invaziei Ucrainei de către Rusia.

Mecanismul de ”condiţionare” este o procedură aflată în vigoare din ianuarie 2021, dar care nu a mai fost utilizată niciodată, care permite o suspendare a plăţii fondurilor europene unei ţări în care se constată încălcări ale statului de drept care aduc atingere finanţelor UE.

O eventuală suspendare sau o reducere a plăţilor este necesar să fie aprobată de cel puţin 15 dintre cele 27 de state membre UE, care să reprezinte cel puţin 65% din populaţia totală a UE.

O astfel de procedură durează între şase şi nouă luni.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a confirmat legalitatea acestei reglementări, la jumătatea lui februarie, când a respins recursuri în anulare formulate de Ungaria şi Polonia.

Parlamentul European exercita de luni de zile presuni asupra Comisiei Europene să activeze acest mecanism, însă Comisia a decis să aştepte unda verde a CJUE.

Sursa: stiripesurse.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Un comentariu

  1. Dictatura UE se face tot mai simțită. A uitat UE că prin tratatul de bază a infiintării ei și condițiilor de aderare propuse statelor ce doresc aderarea, nu își pierd indpendența, suveranitatea iar legislația lor națională este atributul lor, neafectată din exterior, singura condiție era ca legislația lor să se armonizeze cu cea europeană afirmându-se democratică. Unde este democrația? când se dictează de la BRUXEL tuturor țărilor dar în special ROMANIEI ,UNGARIEI și Poloniei Ordine expres de execuție administrativ-politice de aliniere la voințai Bruxelului pănă și dictatele obligarorii de alegere a conducătorilor statelor, pe placul diverșilor boși ai UE. Cred că este cazul de a lichida supunerea față de dictatul oricărei înalte porți și a pleca dintr-o organizație suprastatală jecmănitoare și amăgitoare, a falsei democrații.

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.