“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
POLITICA

Borfasii PSD anunta un nou val de pomeni pentru a cumpara complicitatea romanilor:

olguta 2

Aproximativ 100.000 de pensionari care au lucrat in grupele I si II de munca, si care au iesit la pensie in perioada 1990 – 1 ianuarie 2011, vor beneficia, la nivel national, de recalcularea din oficiu a pensiilor si de o majorare a veniturilor in urma acestui proces, a declarat sambata, la Deva, deputatul Ilie Toma (PSD), unul dintre initiatorii amendamentelor votate miercuri de Camera Deputatilor, la Legea sistemului public de pensii.

El a explicat ca procesul de recalculare a pensiilor pentru acesti beneficiari va incepe la 1 octombrie 2018, principalele categorii profesionale la care se vor aplica noile prevederi fiind fostii angajati din minerit, siderurgie, constructii, cai ferate si alte domenii care s-au incadrat in grupele I si II de munca.

„Proiectul de lege ce a fost votat in Camera Deputatilor indreapta inechitatile si dezechilibrele create de-a lungul timpului prin diverse articole legislative care s-au suprapus si se pare ca nu au fost cele mai eficiente. (…) El se adreseaza unui numar de aproximativ 100.000 de pensionari, la nivel national. In judetul Hunedoara vor fi recalculate in jur de 12.000 de dosare care includ mineri, siderurgisti, constructori, grupele I si II de la CFR, toate categoriile care, la vremea respectiva, au fost incadrate in grupa I – grupa speciala si grupa a II-a – grupa deosebita”, a explicat, intr-o conferinta de presa, deputatul Ilie Toma, fost director al Casei Judetene de Pensii Hunedoara, scrie Agerpres.

El a aratat ca prin noile reglementari stagiul minim de cotizare a fost stabilit la 20 de ani de munca pentru mineri si 25 de ani pentru siderurgisti.

Efortul bugetar necesar pentru acoperirea sumelor rezultate ca urmare a recalcularii pensiilor a fost estimat de catre parlamentarul PSD la circa 70 milioane de lei pe an.

La randul sau, senatorul Cristian Resmerita (PSD) a aratat ca minerii ale caror punctaje medii vor fi recalculate, ar putea beneficia de un spor de peste 1.000 de lei la actuala pensie.

El a mentionat ca persoanele care au lucrat in grupele I si II de munca si, in particular, minerii din subteran, merita sa aiba parte de un venit mai mare la pensie, adaugand ca au fost parlamentari de la alte formatiuni politice care ar fi reprosat ca social-democratii ar dori foarte multe drepturi pentru cei care au fost incadrati in munca in conditii speciale.

”Eu i-am invitat, pe toti, sa vina sa vada cum este in subteran. Sa stiti ca sunt (colegi, n.r.) care au acceptat si dupa ce vezi, o data, cum lucreaza oamenii in subteran iti dai seama ca orice drept pe care il cer, il merita pentru ca munca este foarte grea, pericolul este foarte mare. Doar in acest an mina a cerut tribut cateva vieti omenesti si va spun (…) numai in pielea celor care lucreaza acolo sa nu fii”, a conchis senatorul PSD.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.