“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Avionul deturnat și arestarea jurnalistului Protasevici provoaca un SCANDAL INTERNATIONAL. BREAKING NEWS

NDQwJmhhc2g9NjM2OTQ5YTkwM2NhNGZiNDUzYTM3Y2ZhOTQxNmU3MTc.thumb

Președinția ucraineană a ordonat luni încetarea legăturilor aeriene directe cu Belarus și survolarea teritoriului acestei țări din sau către Ucraina, a doua zi după interceptarea de către Belarus a unui avion de linie și arestarea jurnalistului Roman Protasevici. Într-o măsură similară, și guvernul britanic le-a spus tuturor avioanelor din Marea Britanie să înceteze să mai zboare peste Belarus și l-a convocat pe ambasadorul țării. Totodată, Marea Britanie a spus că este dificil să nu creadă că Rusia nu a fost implicată în deturnarea avionului, dar a subliniat că nu există dovezi clare deocamadată privind implicarea Moscovei.

Președintele Volodimir Zelenski „a instruit guvernul” să pună în aplicare „decizia sa privind oprirea legăturilor aeriene directe între Ucraina și Belarus și să închidă spațiul aerian belorus pentru zboruri din sau către Ucraina”, potrivit unui comunicat de presă al președinției.

Și guvernul britanic a cerut tuturor avioanleor să înceteze să mai zboare peste Belarus.

Întrebat în parlament de un parlamentar cu privire la posibila implicare a Rusiei în incident, secretarul britanic de externe Dominic Raab a spus: „Nu avem detalii clare în acest sens”

„Voi fi atent la ceea ce spun în acest moment, pentru că, (…), este foarte dificil să credem că acest tip de acțiune ar putea fi întreprinsă fără cel puțin acordul autorităților de la Moscova, dar, așa cum spun, nu este încă clar . ”

Ambasadorii Belarusului, convocați

Ministrul italian de externe l-a convocat luni pe ambasadorul belarus pentru a protesta după ce Belarus a forțat duminică un avion de linie să aterizeze la Minsk și a-l aresta pe Protasevici aflat la bordul aeronavei.

Într-o declarație, ministerul a declarat că „răpirea” lui Roman Protasevici a fost un „act inacceptabil, care constituie o încălcare foarte gravă a reglementărilor internaționale de siguranță a aviației și pentru care Belarusul va fi tras la răspundere”.

Ambasadorul Belarusului la Berlin a fost de asemenea convocat luni la Ministerul German de Externe, după ce autoritățile bieloruse au redirecționat un avion de linie și arestarea unui adversar la bord.

“Explicațiile furnizate până acum de guvernul Belarusului cu privire la aterizarea forțată a unui avion Ryanair la Minsk sunt aberante și nu sunt credibile”, a declarat ministrul de externe Heiko Maas într-un comunicat.

UE l-a convocat pe ambasadorul Belarusului după deturnarea avionului în care se afla jurnalistul Roman Protasevici.

Sursa: hotnews.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.