“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

AVERTISMENTUL lui Lukașenko: Lumea se îndreaptă spre un „mare război”

Aleksandr Lukasenko 640x359 1

Aleksandr Lukașenko cutremură toată Europa! Președintele din Belarus a avertizat chiar acum că omenirea se îndreaptă spre un „mare război”, care, din nefericire, nu va avea niciun câștigător.

Pe scurt, Lukașenko, aliat politic al lui Vladimir Putin, a atras atenția asupra posibilității izbucnirii unui conflict global major, ce nu va avea niciun câștigător.

În cadrul unei ceremonii speciale a absolvenților școlilor militare din Belarus, la care au luat parte numeroși oficiali bieloruși, Aleksandr Lukașenko a acuzat Statele Unite ale Americii și țările occidentale că sprijină „regimurile fasciste”.

Comentariile sale au reluat astfel afirmațiile nefondate ale lui Vladimir Putin, potrivit cărora Guvernul de la Kiev este fascist, relatează agenția de presă Belta (Belarus Telegraph Agency sau Belta este agenția națională de știri din Belarus).

Potrivit sursei citate, președintele din Belarus a susținut atunci că Europa „nu decide nimic” și că este „sub degetul mare al Washingtonului”. Totodată, Aleksandr Lukașenko a acuzat Occidentul că încearcă să producă haos la nivel global și să îi distrugă țara.

„Din păcate, o astfel de politică a Occidentului aduce lumea mai aproape de abisul unui mare război în care nu va exista niciun învingător. Evenimentele care se desfășoară astăzi în jurul Belarusului și Rusiei necesită o vigilență și o concentrare extremă”, a declarat marți Aleksandr Lukașenko, făcând referire la războiul izbucnit în Ucraina.

Aleksandr Lukașenko acuză Occidentul că a distrus sistemul securității globale
„Conduse de Statele Unite, țările occidentale au distrus sistemul securității globale în mod consecvent, metodic și chiar împotriva propriilor interese naționale și a dorințelor popoarelor”, a adăugat el.

Aleksandr Lukașenko a reluat, totodată, criticile lui Vladimir Putin la adresa NATO, în special criticile despre decizia recentă a Suediei și a Finlandei de a se alătura Alianței Atlanticului de Nord.

„Aparent, acești noi cruciați ai Alianței Nord-Atlantice au decis brusc că este momentul potrivit pentru o altă extindere spre est, uitând cum s-au încheiat campaniile similare ale predecesorilor istorici”, a precizat Aleksandr Lukașenko, susținând ferm că exercițiile militare defensive ale NATO sunt exemple clare de „forțe de atac” în expansiune.

În acel moment, el a folosit expresia „Drang nach Osten” (răspândire spre est – n.red.), folosită de liderul nazist Adolf Hitler ca parte a planului său de a captura teritoriul slav aflat în zona estică a Germaniei.

Amintim faptul că, la începutul acestei luni, Aleksandr Lukașenko a spus că, în opinia sa, a venit timpul ca Europa „uitucă” să se confrunte cu o „curățare morală”.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.