“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
OPINII

ATENTIE, IDIOTII SERBEAZA! Ceremonie și defilare pe ploaie: 9 Mai – ziua victoriei împotriva fascismului …sau mai bine zis ZIUA ARUNCARII ROMANIEI IN LAGARUL COMUNIST

Pe 9 mai se serbeaza 3 in 1: Independenta Romaniei, Infrangerea Germaniei lui Hitler si Ziua Europei. 1877, 1945, 1950. Victorie si bucurie, dar cum iti este sa stii si reversul medaliei: prezenta rusilor, frustrarea si numarul mortilor?

Actul I 1877-1878 Frustrarea vine de la rusi

Cum se face, cum nu se face, dar uite, coincidenta. Te-ai gandit? De Ziua Victoriei, Romania, de trei ori invinsa de Rusia: 1877, 1945, 1950.

Independenta & frustrarea in 1877

Cu rusii am pornit pe campul de lupta si ne-am eliberat de turci. Initial, Rusia n-a acceptat ca Romania sa fie independenta si sa i se acorde teritoriile stabilite in tratatele semnate cu Mihail Kogalniceanu. In final, cu presiuni din partea Germaniei, jumatati de masura venite dinspre Puterile europene, Romania s-a ales cu independenta, dar si cu ditamai frustrarea cand faci intelegeri cu Rusia.

ACTUL AL II-lea 9 Mai 1945. Putin azi in Piata Rosie

„Ziua Victoriei“ e doar a rusilor. Imaginati-va: Berlin, 1945, ruina. In cartierul general sovietic. Generalii semneaza actul de capitulare a Germaniei, documentul ce marcheaza sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial pe teatrul european de razboi. Romania? Niet! Iarasi fratele rus, care facuse, practic acelasi joc istoric ca si noi, era si semna. Victoria in toata Europa, de fapt, pare si astazi doar a Rusiei. Astazi, Vladimir Putin, in Piata Rosie din Moscova, va citi cea de-a paisprezecea cuvantare a sa adresata poporului rus in mijlocul unei parade militare: tancuri, soldati in sincron, steaguri rosii, artilerie, rachete cu proiectil. Se serbeaza un nou razboi sau ne amintim de ravagiile celui care a fost? Romania? După 1944, peste 150.000 morți a numărat in mars spre Berlinul fascist. Si, apoi? a devenit satelit sovietic.

Actul al III-lea. 1950 Ziua Europei/a Razboiului Rece

Razboiul rece a creat comunismul. Victimele in Romania? 1944 – 1989, 1.131.000 oameni In orice carte de istorie te uiti, fratele rus e iar acolo. Pe 9 mai 1950, Schuman a rostit declaratia care a stat la baza crearii Uniunii Europene. In fapt, Schumann a rostit declaratia de a face un UE mai puternic fata de Rusia Sovietica si blocul comunist. A inceput, in fapt, razboiul rece, al Occidentului cu Estul comunist. Victimele in Romania ale Cortinei de fier? Intre 1944 – 1989 in Romania au murit peste 1.131.000 oameni (conform Raportului Tismaneanu). Cauza si influenta? Utopia comunista, made in Rusia Sovietica.

[…]

Se constată însă cu îngrijorare cum de mulţi ani autorităţile s-au obişnuit să aniverseze pe 9 mai “Ziua Europei” sau “Ziua victoriei împotriva fascismului”, ”uitând” de 9 mai – Ziua Independenţei României cucerită cu preţul atâtor jertfe în Războiul de Independenţă din anii 1877-1878. Observăm deci cu regret cum an de an această zi excepţională în istoria noastră a românilor, este maculată de Ziua Europei, sărbătorită la aceeaşi dată. Vedem cum primari de municipii din România alocă sume exorbitante de la bugetul local pentru sărbătorirea Zilei Europei şi niciun leu pentru Ziua Independenţei noastre naţionale. Vedem cum mulţi români pe bună dreptate nici nu mai înţeleg ce sărbătorim pe 9 mai: Ziua Independenţei sau Ziua Europei? Sau poate Ziua Victoriei? Dar care victorie şi cu ce pierderi teritoriale? Căci pentru români şi România “victoria împotriva fascismului” a însemnat în fapt pierderea unei treimi din teritoriul naţional şi începutul a 50 de ani de tiranie comunistă. În 1945, pe 9 mai, după patru ani de război şi 700.000 de vieţi pierdute, României nu i s-a recunoscut statutul de ţară cobeligerantă, ci de ţară învinsă. Trupele sovietice au staţionat pe teritoriul României până în 1958, Basarabia, Bucovina de Nord şi ţinutul Herţa rămânând captive în componenţa URSS. Începând cu luna mai a anului 1945 încep primele procese ale “Tribunalului Poporului”, epurări şi deportări, internări în lagăre de deţinuţi politici, se instituie cenzura, se proclamă Republica Populară şi se trece la naţionalizarea întreprinderilor, la colectivizarea forţată a agriculturii şi dictatura partidului unic comunist. Constatăm deci semnificaţia profund nefastă a acestei “zile a victoriei” care pentru România a adus o robie de peste patru decenii. Este momentul să ne întrebăm: victoria cui o sărbătorim pe 9 mai 1945? Evident, noi românii nu avem niciun motiv de sărbătoare şi acest circ grotesc pus în operă de unii edili cu spectacole şi concerte costisitoare trebuie să înceteze. “Ziua Victoriei” a reprezentat pentru noi românii căderea în robia comunistă, deportarea a sute de mii de basarabeni şi bucovineni în pustiurile Siberiei, ocuparea României de către sovietici, cu tot cortegiul de violuri, crime şi jafuri. La 9 mai 1945, România era o ţară ocupată de către trupe străine şi i se impunea manu militari un regim comunist, care a distrus elitele, tradiţiile şi fiinţa spirituală a Naţiunii, iar despăgubirile de război pretinse de ruşi au fost colosale.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

2 comentarii

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.