AȘA CEVA NU TREBUIE UITAT NICIODATĂ! Marturisiri ale romanilor care au scapat din crimele, violurile, torturile si jafurile comise de unguri in nordul Ardealului

Astea nu s-au povestit niciodata in manualele de Istorie, la scoala.

Stimati prieteni,
VA ROG SA VIZIONATI ACEST MATERIAL SI SA-L TRIMITETI LA CAT MAI MULTI DINTRE PRIETENII VOSTRI DIN TARA SI DIN STRAINATATE, CU ACEEASI RUGAMINTE. SUNT, POATE, ULTIMELE MARTURII ALE CELOR CARE AU INCEPUT SA NE PARASEASCA, ASUPRA CRIMELOR SI BARBARIILOR SAVARSITE DE UNGURI (Armata regala impreuna cu localnici unguri) IN ARDEALUL DE NORD, SUB OCUPATIA LOR, IN URMA ULTIMULUI DICTAT DE LA VIENA. *Cum se poate avea incredere in asemenea „OAMENI” ?

Ganditi-va la ce viata ii asteapta pe romanii din judetele HARGHITA, COVASNA SI MURES, daca acestia sunt lasati sa-si faca STAT in STAT si sa se razbune din nou pe romani.* DOCUMENTARUL ARE LA BAZA UN MATERIAL FILMAT CU SPRIJINUL MORAL SI FINANCIAR AL FEDERATIEI NATIONALE A ROMANULOR PERSECUTATI ETNIC „PRO MEMORIA 1940-1945”, fapt de care suntem mandri si multumiti.

Citiți și:  Ungurii fac legea în Țara Românească: Drapelul României dat jos de pe primăria Sfântu Gheorghe

AUTOAREA FILMULUI este STUDENTA (pe atunci) MANUELA MORAR – careia nu avem cuvinte sa-i multumim si care merita toata admiratia noastra si a urmasilor nostri. MULTUMIM DISTINSULUI JURNALIST RONCEA, CARE A POSTAT MATERIALUL PE INTERNET, FACANDU-L ASTFEL SA CIRCULE IN LUMEA INTREAGA .

Acest material si alte date despre activitatea Federatiei noastre pot fi vizionate si pe saitul MUZEULUI NATIONAL AL REFUGIATILOR DE LA MURESENII DE CAMPIE. Scuze, pentru insistenta celor carora le-am mai trimis, eventual, acest mesaj. Cu stima si consideratie, din partea membrilor FNRPE „Pro Memoria 1940-1945”, Barbu I. Balan (presedinte executiv) si Vasile I. Bunea (secretar general).

A fost odata Transilvania – documentar 30 min.-celalalt chip al adevarului
Ce-am fost, am vazut. Ce-o mai fi, vom mai vedea…
A fost odata in Transilvania – documentar …excelent!

Citiți și:  Ungurii fac legea în Țara Românească: Drapelul României dat jos de pe primăria Sfântu Gheorghe

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

4 vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile