“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
JUSTITIENOUTATI

Se construiește o nouă PUȘCĂRIE în județul cu cei mai mulți politicieni corupți

62265271

Ministerul Justiției a anunțat semnarea contractului pentru construirea unui nou penitenciar în localitatea Berceni din județul Prahova, o zonă cunoscută pentru numărul mare de politicieni corupți, în special membrii clanului Cosma și Sebastian Ghiță.

Noul penitenciar urmează să ofere 1.000 de locuri de detenție conform standardului de 4 metri pătrați per detinut. Din total, 900 de locuri sunt destinate deținuților cu regim închis, iar restul de 100 sunt dedicate celor clasificați la regimul de maximă securitate. Această nouă capacitate de cazare va sprijini regimul de maximă securitate și închis din unitățile penitenciare din sudul țării, reducând indicele mediu de ocupare sub 100%.

„Acest proiect, precum și cel de la Unguriu, Buzău, reprezintă elemente cruciale pentru modernizarea sistemului penitenciar. Este esențial faptul că ambele proiecte au intrat în faza de execuție a lucrărilor. Investiția la Berceni depășește 850 de milioane de lei. Construcția celor două penitenciare constituie cea mai bună dovadă că statul român depune eforturi considerabile pentru a rezolva definitiv problema locurilor de detenție, conform standardelor europene. Acestea sunt primele investiții pornite de la zero după mulți ani, iar ele se alătură proiectelor anuale de extindere a locurilor de detenție în penitenciarele existente, inclusiv cele 1.275 planificate pentru anul acesta. Este extrem de important faptul că nimeni nu va mai putea invoca aspecte din trecut legate de condițiile de detenție pentru a se sustrage de la executarea pedepselor cu închisoarea. Lucrurile sunt deja profund schimbate”, a declarat ministrul Justiției, Alina Gorghiu, conform Agerpres.

Penitenciarul de la Berceni va avea o suprafață construită de 77.709 metri pătrați și o suprafață totală de 94.263 metri pătrați.

Zona de detenție va fi formată din 11 pavilioane, dintre care nouă vor fi independente unul față de celălalt pentru deținuții cu regim închis, fiecare având câte 100 de locuri, și două pavilioane independente pentru cei 100 de deținuți clasificați cu regim de maximă siguranță.

Fiecare pavilion va cuprinde, pe lângă camerele de detenție, facilități precum puncte comerciale, birouri, săli de mese, cluburi pentru activități de reintegrare socială, săli de clasă, servicii de frizerie, telefonie, hobby și bibliotecă.

Alte facilități esențiale, atât pentru personalul penitenciarului, cât și pentru deținuți, includ o infirmerie, clădiri administrative pentru personal (birouri, săli de ședințe, spații administrative comune, arhive și săli de sport cu vestiare corespunzătoare), pavilion de carantină, sală de sport și pavilion pentru vizite (inclusiv spații pentru vizite cu avocatul, spații pentru vizite între părinți și copii și spații pentru vizite conjugale).

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.