Arafat NU este optimist: S-ar putea să impună şi alte restricţii


Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, a declarat, joi, că a observat că pentru unii a început deja relaxarea şi că, după două săptămâni, s-ar putea să se impună şi alte restricţii dacă apare un număr exploziv de cazuri. Până joi, 30 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 12.240 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre acestea, 4.017 au fost declarate vindecate și externate. Între timp, numărul deceselor a ajusn la 717.

„Pentru unii se pare că relaxarea deja a început. Şi deja a început într-un fel fără absolut nicio limită, adică circulaţia este aproape la fel ca înainte. Nu ştiu cum se comportă oamenii la ţară, tot auzim că acolo şi mai puţin se respectă regulile.

Am trecut prin nişte sate în care oamenii aveau mască pe faţă. Adică, unii ascultă şi înţeleg situaţia, dar sunt unii care nu înţeleg. Ce spunem noi acum? Noi spunem următorul lucru: da, din 15 mai încercăm să începem relaxarea, gradual, cu adaptarea”, a afirmat Arafat, la Antena 3.

Citiți și:  Arafat dă MAREA LOVITURA în România! Va avea putere ABSOLUTA prin LEGE!

El a subliniat că în cazul în care în următoarea perioadă nu se respectă măsurile de izolare şi se ajunge să explodeze numărul noilor cazuri de coronavirus, atunci s-ar putea impune noi restricţii.

„În acest moment trebuie să respectăm regulile pe care le avem pentru ultimele două săptămâni şi sperăm să fie ultimele. Nu respectăm regulile, s-ar putea să ne trezim că nu sunt ultimele două săptămâni. S-ar putea să impună şi alte restricţii, dacă noi ne trezim cu un număr exploziv de cazuri şi terapiile intensive blocate şi cu bătrânii afectaţi”, a spus Raed Arafat.

Şeful DSU a arătat că unele activităţi nu se mai pot relua în forma cunoscută până acum, ci cu adaptări la noua situaţie creată de COVID-19. „Dar deja nu mai avem răbdare pentru încă două săptămâni să rămânem fără anumite activităţi care poate unele dintre ele ne-ar duce înapoi total. Dacă începem socializarea înapoi, dacă începem şi insistăm că vrem să mergem la restaurante, vrem să deschidem restaurantele, vrem să facem asta, totul din 15 (mai n.red), clar că s-ar putea să scape de sub control treaba.

Citiți și:  ALERTA Arafat reacționează EXPLOZIV! Mesaj DUR după știrile false din mediul online

Nimeni nu zice că nu se vor deschide restaurantele, dar nimeni nu zice că se vor deschide din 15 mai. Nimeni nu zice că se vor redeschide cum au fost înainte, vor fi adaptări pentru fiecare lucru. Cinematografele, teatrele s-ar putea să nu se deschidă de la început, să se deschidă mai târziu, când vedem că răspândirea este totuşi sub control”, a mai menţionat secretarul de stat Raed Arafat.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

185 de vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile