“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Anunţul care a zguduit planeta. Se rescrie ordinea mondială

biden putin 1 1070x600 1

În ciuda sancțiunilor impuse de Occident și în ciuda insistențelor venite de pe aproape tot globul, Rusia nu vrea să înceteze războiul din Ucraina. În acest sens, președintele Statelor Unite, Joe Biden, vine cu un anunț fără precedent.

Rusia, eliminată din G20?
Președintele SUA anunță că Rusia ar trebui eliminată din G20, la următorul summit din Indonezia de la sfârșitul acestui an. Precizările lui Joe Biden vin în contextul în care un oficial a anunțat că președintele rus Vladimir Putin plănuiește să participe la summitul G20 de la sfârșitul lunii octombrie.

Întrebat dacă Rusia ar trebui îndepărtată din G20, răspunsul liderului american a fost unul cât se poate de clar.

„Răspunsul meu este da”, a spus Biden în timpul unei conferințe de presă, scrie CNN.

Pe de altă parte, el a adăugat că decizia aparține tuturor membrilor. Oficialul american a mai spus că și Ucraina ar trebui să participe la discuțiile G20.

Biden: Dacă acest lucru nu se poate realiza, atunci măcar Ucraina să participe la reuniunea G20
”Depinde de G20. Acest lucru a fost discutat astăzi și am ridicat posibilitatea ca, dacă acest lucru nu se poate face – dacă Indonezia și alții nu sunt de acord – atunci ar trebui, în opinia mea, să cerem ca atât Ucraina să poată participa la întâlniri, cât și … practic (având) Ucraina să poată participa la reuniunea G20 și să observe”, adaugă Biden.

Întrebat dacă președintele ucrainean Zelenski trebuie să cedeze vreun teritoriu pentru a obține o încetare a focului cu Rusia, Biden a spus că Ucraina este singura poate să ia o astfel de decizie, adăugând că va exista o judecată.

„Aceasta este o judecată totală bazată pe Ucraina. Nimic despre Ucraina fără Ucraina.

Nu cred că vor trebui să facă asta, dar există o judecată”, a spus Biden, adăugând că au loc discuții la care nu a făcut parte în această chestiune. „Este decizia lor de a face”, a adăugat el.

Vladimir Putin vrea să participe la summit
Menționăm faptul că precizările lui Joe Biden vin după ce, anterior, Casa Albă a refuzat să intervină în mod public asupra rapoartelor potrivit cărora SUA și aliații vor ca Rusia să fie îndepărtată din grup.

În ciuda rapoartelor însă, ambasadorul Rusiei la Jakarta a declarat miercuri că președintele rus Vladimir Putin „dorește să meargă” la summitul G20 din Indonezia din noiembrie.

Amintim faptul că în tot acest timp, negocierile dintre Rusia și Ucraina au suferit un blocaj, iar Moscova este de părere că lipsa de independență a regimului de la Kiev este principalul obstacol în calea progresului în negocierile ruso-ucrainene.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.