“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Presedintele Braziliei da asigurari ca Putin nu va pati nimic daca vine la summitul G20 de la Rio de Janeiro: “In niciun caz nu va fi arestat”

externe

Presedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a declarat sambata ca liderul rus Vladimir Putin nu va fi arestat in Brazilia daca va participa la reuniunea G20 de la Rio de Janeiro de anul viitor.

Intervievat in marja reuniunii G20 de la Delhi, Lula a declarat ca Putin va fi invitat la summitulde anul viitor, adaugand ca el insusi planuieste sa participe la o reuniune a blocului BRICS al natiunilor in curs de dezvoltare care va avea loc in Rusia inainte de reuniunea de la Rio.

„Cred ca Putin poate merge fara griji in Brazilia. Ceea ce pot sa va spun este ca, daca sunt presedintele Braziliei si el vine in Brazilia, in niciun caz nu va fi arestat”, a declarat Lula, citat de Reuters.

Curtea Penala Internationala a emis un mandat de arestare impotriva lui Putin in martie, acuzandu-l de crima de razboi in legatura cu deportarea ilegala a sute de copii din Ucraina. Rusia a negat ca fortele sale s-au implicat in crime de razboi sau ca au luat cu forta copii ucraineni.

Putin a lipsit in mod repetat de la intalnirile internationale si nu a fost prezent la reuniunea G20 de la Delhi, trimitandu-l pe ministrul de externe Serghei Lavrov.

Brazilia este semnatara a Statutului de la Roma, care a dus la infiintarea CPI.

Sambata, natiunile G20 au adoptat o declaratie care au evitat sa condamne Rusia pentru razboiul din Ucraina, dar au facut apel la toate statele sa nu foloseasca forta pentru a acapara teritorii.

Comentarii:

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.