“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERALNATIONAL

ANUNT IMPORTANT pentru ROMANII care au IMPRUMUTURI la aceste BANCI. Si cei cu carduri bancare ar TREBUI SA SE INFORMEZE de aici

banci romanesti

Răsturnări de situaţie la vârful sistemului bancar: BRD devine lider la profit, BCR cade pe locul trei, ING surclasează Raiffeisen.

Majoritatea băncilor din top şase din punct de vedere al activelor au anunţat scăderi de profit în semestrul I 2017 comparativ cu acveeaşi perioadă a anului trecut. BRD este instituţia de credit care a raportat cel mai mare profit din sistemul bancar (dublu faţă de anul trecut), modificând clasamentul. O altă surpriză în topul profiturilor o reprezintă ING, care a depăşit şi Raiffeisen Bank şi BCR, conform Economica.net

BRD Groupe Societe Generale a raportat un profit net de 750 de milioane de lei, aprope dublu faţă de valoarea înregistrată în 2016, de 381 milioane de lei. Majorarea substanţială a profitului băncii s-a datorat creşterii veniturilor din dobânzi, implicit din creditare, dar şi din costul net pozitiv al riscului. Costul pozitiv al riscului include recuperări de creanţe, recunoaşterea despăgubirilor din asigurări şi vânzarea de credite neperformante.

Cea de-a doua instituţie de credit în ordinea mărimii profitului raportat este Banca Transilvania, cea de-a doua bancă din sistem din punct de vedere al activelor. Cu un avans de peste 8%, profitul BT a fost de 496 milioane de lei. Creşterea se datorează în mare parte creşterii portofolilui de clienţi pe zona IMM şi chiar start-up şi creşterii creditării.

VEZI SI: O IMPORTANTA BANCA DIN ROMANIA PLEACA! CE SE VA INTAMPLA CU CLIENTII

Numărul unu din sistemul bancar din punct de vedere al valorii totale a activelor, BCR se situează abia pe locul trei din punct de vedere al profitului înregistrat şi cu cea mai mare scădere din sistem. BCR şi-a înjumătăţit profitul în semestrul I din 2017 faţă de aceeaşi perioadă din 2016, până la 305 milioane de lei.

Surprinzător sau nu pe locul patru în topul profiturilor bancare se situează ING Bank, cu 255 de milioane de lei, surclasând Raiffeisen Bank care a înregistrat doar 247,5 milioane de lei (55 de milioane de euro). Câştigul ING (chiar dacă în comparaţie cu anul precedent profitul băncii olandeze a fost în uşoară scădere) se datorează conceptului Home Bank şi accentului pus pe plăţile mobile.

Mai multe detalii AICI.

VEZI SI: ANUNTUL care ii DARAMA pe romani – Banca Națională a tras ALARMA!

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.