“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALSTIRI

ANUNTUL care ii DARAMA pe romani – Banca Națională a tras ALARMA!

Prețul locuințelor din România a depășit valoarea de alertă stabilită de Comisia Europeană. Este o veste proastă pentru românii cu credite pentru casă, căci economiștii estimează o dublare a dobânzii interbancare ROBOR până în 2020 și dispariția programului Prima Casă după 2021.

BNR a semnalat în premieră riscul creșterii acelerate a prețurilor la locuințe. În primele nouă luni din 2016, rata de creștere anuală a prețurilor s-a situat la 7.1%, rămânând pozitivă până la finalul primului trimestru din acest an. Majorarea depășește pragul de semnal al Comisiei Europene, stabilit la 6%.

Motivul care stă la baza scumpirii locuinţelor este cererea crescută, susţinută de majorările salariale şi menţinerea costurilor de îndatorare la minime istorice, scrie capital.ro.

Bancherii evidenţiază, însă, faptul că o creştere accelerată a preţurilor poate conduce la o scădere a gradului de accesibilitate, urmată de o diminuare a cererilor de credite ipotecare.

De altfel, indicatorul de accesibilitate pentru contractarea unui credit imobiliar s-a diminuat uşor pe parcursul anului 2016, creşterea preţului locuinţelor fiind contracarată de reducerea ratelor de dobândă pentru creditele imobiliare.

Cu toate acestea, dezvoltatorii imobiliari areciază că preţurile vor continua să crească cel puţin în următorii trei ani. (Articol preluat de pe huff.ro)

VEZI SI: O IMPORTANTA BANCA DIN ROMANIA PLEACA! CE SE VA INTAMPLA CU CLIENTII

VEZI SI: S-A APROBAT | VESTI BUNE pentru toti romanii. ESTE OFICIAL, de la 15 iunie

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.