“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
INTERNATIONALPOLITICASTIRI

ALTE PRIORITĂȚI NU AVEA?! Ciolacu şi-a început vizita oficială în SUA la Muzeul Memorial al Holocaustului

Dubios faptul că Marcel Ciolacu s-a dus, prima dată în SUA, fix la comunitatea evreiască și nu la oficialitățile americane. Nu vă ridică semne de întrebare?

f437a770 fdfb 4e82 beac 27ffc906d3b2

Premierul Marcel Ciolacu a început vizita oficială în Statele Unite ale Americii la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington, unde a comemorat, duminică, victimele genocidului din cel de-Al Doilea Război Mondial, conform transmisiei Agerpres.

Turul muzeului s-a încheiat în Sala Amintirii (Hall of Remembrance), unde a aprins o candelă alături de membri ai delegației sale oficiale. Marcel Ciolacu a semnat ulterior în cartea de onoare a Muzeului.

Alături de delegația română s-au aflat ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, și ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Muraru.

Directorul muzeului memorial, Sara Bloomfield, a fost ghidul delegației în cadrul muzeului, transmițându-i premierului că România este considerată un lider în păstrarea amintirii istoriei Holocaustului. “Mulțumesc foarte mult”, a exprimat ea. De asemenea, a adus în discuție simbolistica muzeului, subliniind “fractura în civilizația Occidentală” din cel de-Al Doilea Război Mondial și modul în care s-a ajuns ca oameni să comită atrocități împotriva altor oameni, fenomen care a debutat în Germania, o țară cu o populație extrem de educată, evoluată și cu instituții democratice și de stat de drept, care ulterior a căzut în genocid.

Sara Bloomfield a subliniat că Muzeul abordează “rolul SUA în lume și implicațiile pentru toți cei interesați de libertatea și demnitatea umană”.

Duminică seara, șeful Executivului urma să se întâlnească cu reprezentanți ai comunității românești din zona Washington – Virginia – Maryland.

Luni, premierul român urmează să participe la ceremonia oficială de depunere a unei coroane de flori la Cimitirul Eroilor Arlington din Washington. Ceremonialul va include 19 salve de tun și onorul drapelului.

Ulterior, Marcel Ciolacu va avea întâlniri la Pentagon cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, și cu șeful diplomației americane, Antony Blinken. La finalul zilei, se va întâlni și cu Jennifer Granholm, secretar pentru Energie al SUA.

Marcel Ciolacu se află într-o vizită oficială la Washington D.C. și la New York până miercuri, alături de o delegație guvernamentală formată din ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, și ministrul Economiei, Radu Oprea.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul urmează să aibă întâlniri cu mai mulți înalți oficiali americani. Astfel, la Departamentul de Stat al SUA, va avea o întâlnire cu secretarul de stat american Antony Blinken. De asemenea, el va avea discuții cu secretarul apărării, Lloyd Austin, și cu secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm.

Un punct important al vizitei va fi întâlnirea, la New York, cu Antonio Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite, și cu Dennis Frances, președintele Adunării Generale ONU.

Programul vizitei va include întâlniri cu reprezentanții conducerii Comitetului pentru forțe armate din Camera Reprezentanților, Mike Rogers și Adam Smith, cu co-președinții Comitetului pentru relații externe din Senatul SUA, senatorii Ben Cardin și James Risch, și cu co-președinții Grupului de prietenie cu România din Camera Reprezentanților, Mike Turner și Elissa Slotkin.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.