“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
JUSTITIE

ALERTA.Tudorel Toader aruncă BOMBA despre OUG pe amnistie şi graţiere

toader iMinistrul Justiţiei, Tudorel Toader, a dezminţit, joi, zvonul că ar da o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea. Mai mult, un astfel de document nici nu ar exista, a afirmat Toader, la finalul întâlnirii cu liderii Coaliţiei, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.
Tudor Toader a dezminţit zvonul că va emite o ordonaţă de urgenţă.

“Am vorbit despre adoptarea unei OUG. La Ministerul Justiției nu a existat, nu există un proiect de ordonanță privind amnistia. Guvernul nu se poate substitui Parlamentului în legiferare. Există în Parlament un proiect de lege referitor la protocoale. În acest moment, Guvernul nu se poate substitui Parlamentului”, a afirmat Tudorel Toader.

Ministrul Justiíei a precizat că le-a expus liderilor coaliției şi ideea de a prelua unele recomandări din raportul preliminar al Comisiei de la Veneția.

”Ei știau mare parte din discuții, fie din presă, fie de la premier sau alți membri ai delegației. Avem avizul preliminar al Comisiei de la Veneția, acum se definitivează, în perioada 16-18 octombrie are loc plenara Comisiei și se va definitiva raportul. În raportul preliminar sunt anumite sugestii. Eu am convenit cu cei de la Comisie la anumite propuneri legislative și le-am comunicat liderilor alianței ce le-am convenit și să vedem dacă putem prelua și alte recomandări”, a mai afirmat Toader.

Comisia de la Veneția a criticat schimbarea legilor justiției, îndeosebi pentru modul în care sunt făcute numirile procurorilor șefi, dar și pentru restricțiile privind libertatea de exprimare impuse magistraților. Comisia a făcut mai multe recomandări, dintre care, spun surse politice, puterea va ține cont doar de două : pensionarea magistraților și revocarea membrilor CSM. Ordonanța de urgență va fi discutată săptămâna viitoare, în ședința de guvern.

Președintele Klaus Iohannis a avertizat că recomandările comisiei nu pot fi folosite ca pretext pentru modificări legislative în interesul personal al unor politicieni.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.