ALERTA.Tudorel Toader aruncă BOMBA despre OUG pe amnistie şi graţiere

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a dezminţit, joi, zvonul că ar da o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea. Mai mult, un astfel de document nici nu ar exista, a afirmat Toader, la finalul întâlnirii cu liderii Coaliţiei, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.
Tudor Toader a dezminţit zvonul că va emite o ordonaţă de urgenţă.

„Am vorbit despre adoptarea unei OUG. La Ministerul Justiției nu a existat, nu există un proiect de ordonanță privind amnistia. Guvernul nu se poate substitui Parlamentului în legiferare. Există în Parlament un proiect de lege referitor la protocoale. În acest moment, Guvernul nu se poate substitui Parlamentului”, a afirmat Tudorel Toader.

Ministrul Justiíei a precizat că le-a expus liderilor coaliției şi ideea de a prelua unele recomandări din raportul preliminar al Comisiei de la Veneția.

Citiți și:  Tudorel Toader, dezvăluiri șocante despre CELEBRA scrisoare anti-Kovesi, catre Financial Times . 'Am aflat după ce a apărut. A costat 40.000 de euro'

”Ei știau mare parte din discuții, fie din presă, fie de la premier sau alți membri ai delegației. Avem avizul preliminar al Comisiei de la Veneția, acum se definitivează, în perioada 16-18 octombrie are loc plenara Comisiei și se va definitiva raportul. În raportul preliminar sunt anumite sugestii. Eu am convenit cu cei de la Comisie la anumite propuneri legislative și le-am comunicat liderilor alianței ce le-am convenit și să vedem dacă putem prelua și alte recomandări”, a mai afirmat Toader.

Comisia de la Veneția a criticat schimbarea legilor justiției, îndeosebi pentru modul în care sunt făcute numirile procurorilor șefi, dar și pentru restricțiile privind libertatea de exprimare impuse magistraților. Comisia a făcut mai multe recomandări, dintre care, spun surse politice, puterea va ține cont doar de două : pensionarea magistraților și revocarea membrilor CSM. Ordonanța de urgență va fi discutată săptămâna viitoare, în ședința de guvern.

Citiți și:  Tudorel Toader, dezvăluiri șocante despre CELEBRA scrisoare anti-Kovesi, catre Financial Times . 'Am aflat după ce a apărut. A costat 40.000 de euro'

Președintele Klaus Iohannis a avertizat că recomandările comisiei nu pot fi folosite ca pretext pentru modificări legislative în interesul personal al unor politicieni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.