Alerta. Bugetarii SE REVOLTA. Raluca Turcan, primele DECIZII

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a transmis primele decizii după protestele bugetarilor din domeniile administraţiei publice centrale şi locale. Membrul Guvernului anunță o serie de măsuri privind salariile acestora în 2021.

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a transmis, miercuri, după întâlnirile cu sindicaliștii, că analizează posibilitatea eliminării inechităților din legea salarizării personalului plătit din fonduri publice.

Anunțul făcut de Raluca Turcan după întâlnirile cu sindicaliștii
Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan a avut o întâlnire cu reprezentanții sindicatelor afiliate Federaţiei PUBLISIND. Aceștia au discutat, astăzi, despre aplicarea Legii-cadru nr. 153/2077 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Ministrul Muncii i-a asigurat pe reprezentanții sindicali de tot sprijinul său pentru a găsi împreună soluții prin care să fie eliminate inechitățile salariale apărute de-a lungul timpului în sistemul public.

“Am solicitat o analiză a inechităților din legea salarizării, care, în urma mai multor decizii judecătorești, nici nu mai este unitară. Vă asigur că intenția mea nu este aceea de a decima personalul din sistemul public. Dimpotrivă, trebuie găsite soluții prin care salarizarea acestuia să fie stimulativă. Angajatul trebuie să fie stimulat pentru a face performanță.”, a transmis ministrul Turcan.

De asemenea, demnitarul a cerut sprjinul reprezentanților sindicali, cerându-le să facă și ei o analiză a salarizării pe fiecare sector în parte. În cadrul discuțiilor s-a decis stabilirea unor întâlniri periodice, în care să fie discutate propunerile acestora de îmbunătățire a legii salarizării angajaților din sistemul bugetar.

Anunțul sindicaliștilor înainte de protestele de miercuri
Sindicaliștii din domeniile administraţie publică centrală şi locală, asistenţă socială, poliţie şi poliţie de frontieră, grefă judiciară, penitenciare şi probaţiune, sport şi tineret, finanţe şi control financiar, mediu şi RA-APPS să iasă în stradă.

Federaţia PUBLISIND include 35.000 de membri de sindicat din domeniile administraţie publică centrală şi locală, asistenţă socială, poliţie şi poliţie de frontieră, grefă judiciară, penitenciare şi probaţiune, sport şi tineret, finanţe şi control financiar, mediu şi RA-APPS.

Organizaţia sindicală a demarat proteste începând din 31 decembrie 2020, ca reacţie faţă de adoptarea de Guvern a OUG nr. 226/2020, prin care salariile angajaţilor din sistemul public sunt plafonate la nivelul lunii decembrie 2020.

Revendicările sindicaliştilor sunt eliminarea inechităţilor salariale din sistemul public, aplicarea Legii-cadru privind salarizarea bugetarilor şi corelarea creşterii salariului minim cu majorarea preţurilor de consum, conform comunicatului. Sindicaliştii Federaţiei PUBLISIND îi solicită prim-ministrului Florin Cîţu o întrevedere în vederea soluţionării revendicărilor, se menţionează în comunicat.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.