POLITICA

Asa sa fie? Turcan, informația serii pentru salariații din România: Salariile nu scad, din contră, cresc

image 2020 07 11 24167611 41 raluca turcan

Ministrul Muncii surprinde pe toată lumea. Raluca Turcan a declarat joi, într-o conferință de presă, că salariile bugetarilor nu scad, din contră, cresc. Iar informațiile apărute în spațiul public cu privire la tăierea veniturilor medicilor și profesorilor sunt doar intoxicări propagate de răuvoitori, susține ministrul.

Ministrul Muncii surprinde pe toată lumea. Raluca Turcan a făcut precizări foarte importante despre ce are Guvernul de gând cu noua lege a salarizării unitare.

Iar memorandumul adoptat joi de Executiv intenționează de fapt să rezolve inechităţile din sistemul de salarizare, a declarat Turcan.

Ministrul Muncii surprinde pe toată lumea. Ce se va întâmpla cu salariile bugetarilor
”Există o intenţie clară de a provoca tensiuni sociale minţind că Guvernul şi Ministerul Muncii vor tăia veniturile oamenilor. Aceasta este o intoxicare care de obicei prinde, pentru că sunt mulţi oameni nelămuriţi, mulţi oameni îngrijoraţi de veniturile pe care le au.

În acelaşi timp sunt oameni politici şi alţi amatori care din asta trăiesc, din intoxicare. Este datoria mea, ca ministru al Muncii, să lămuresc orice intoxicare şi voi răspunde de fiecare dată, cu condiţia să mi se solicite un punct de vedere, ceea ce de multe ori nu s-a întâmplat.

Vreau să afirm apăsat că prin memorandumul pe care l-am adoptat astăzi nu punem bazele niciunei măsuri de scădere a veniturilor în România.

Dimpotrivă, prin acest memorandum intenţionăm să creştem acele salarii care au fost mereu lăsate în urmă prin inechităţile din sistemul de salarizare.”, a afirmat Raluca Turcan, joi, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Palatul Victoria.

”Neînțelegerile s-au spulberat”
”Salarizarea în sectorul public va deveni unitară, predictibilă, echitabilă şi în corelaţie cu eficienţa instituţiilor publice.

Au existat unele neînțelegeri, așa cum au existat și în alte parte, dar după ce noi am clarificat ceea ce vrem să facem prin grila de salarizare s-au spulberat.

E normal să te uiți pe grila de salarizare, să așezi fiecare angajat pe categorie profesională cu salariul aferent și apoi să vezi dacă mai e nevoie să acorzi și sporuri care să nu depășească 20%”, a mai explicat ministrul Muncii.

Trebuie precizat că, în cadrul aceleiași conferințe de presă, premierul Florin Cîțu a dat, la rândul său, asigurări că veniturile bugetarilor nu vor scădea.

Sursa: capital.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.