MEDICAL

Turcan EXPLICA ce se intampla cu TAIEREA sporurilor și veniturile medicilor

medic 1024x544 1

Raluca Turcan, vicepremierul României, a făcut noi preciări cu privire la veniturile medicilor și tăierea sporurilor.

Raluca Turcan, vicepremierul României, s-a aflat miercuri seara în direct la Antena 3 unde a vorbit despre tăierea sporurilor și veniturile medicilor.

”Aceste sporuri care în sistemul de sănătate ajung chiar și până la 85% pot să fie incluse în mare parte în salariile de bază astfel în cât să fie reașezate salariile pe grilă și chiar unii angajați cu salarii mici acum să beneficieze mai rapid de majorări salariale decât alții cărora le-au crescut salariile. În domeniul sănătății, pentru a vedea totuși atenția pe care noi o acordăm acestui domeniu strategic în general, dar mai ales în perioadă de criză sanitară, avem medicii și asistentele care sunt acum salarizați la un salariu de bază, raportat la nivelul anului 2022 și pentru anumite specializări sporurile merg până la 85%.

Grile diferite de salarizare
În cadrul acelorași specializări sau tipuri de spitale, personalul tesa, brancardierii, infirmierele, cei care lucrează pe partea de administrație, nici măcar nu sunt incluși pe grila din domeniul sănătății ci pe grila din domeniul administrației publice cu salarii de bază la nivelul anului 2019. Cu alte cuvinte, într-un singur domeniu au fost sparte echipele medicale. (…) Suntem într-o etapă extrem de nepanicardă pentru potențialii beneficiari pentru că noi am stabilit un set de principii de bun simț. Salariul în plată ar trebui să fie același pentru toată lumea, evident. Nu poți să ai unii salarizați la nivel de 2019 și alții la nivel de 2022. Noi am propus să fie salariile de la nivelul anului 2020. Se poate discuta. Dacă mergem pe un alt nivel al salariului de bază.

Ce se întâmplă cu sporurile
Sunt unele sporuri care pot fi scoase. Sunt unele sporuri care trebuie să fie acordate în sumă fixă. Alte sporuri suplimentare să nu depășească 20% din salariul de bază. (…) Inechitățile și reducerea decalajelor sunt priorități pentru un partid de dreapta. Nu putem avea o economie prosperă cu un decalaj uriaș. În niciun caz nu vom ajunge la scăderi de salarii”, a declarat Raluca Turcan.

Sursa: dcnews.ro

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Back to top button

Ne confruntăm cu CENZURA pe Facebook. Dacă dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.