“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Zelenski, avertisment crunt pentru Europa! Un dezastru nuclear a fost evitat la limită

lovitura vladimir putin ordin zelenski un milion de oameni 778284

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis recent un avertisment crunt pentru Europa! Potrivit liderului de la Kiev, un dezastru nuclear a fost evitat la limită.

Europa, la un pas de un dezastru nuclear! Zelenski trage semnalul de alarmă. A fost evitat la limită
Președintele ucrainean a avertizat recent că Europa a evitat la limită un dezastru de radiații în ziua de joi, 25 august, când centrala nucleară ocupată de Rusia a fost deconectată de la rețeaua electrică ucraineană.

Amintim că bombardamentele rusești din noaptea de joi spre vineri asupra unei centrale pe cărbune din apropiere au deconectat complexul reactorului de la centrala nucleară de la rețeaua electrică.

În acest context, Volodimir Zelenski a declarat că energia electrică de rezervă a intrat în funcțiune și a asigurat o sursă de alimentare care a menținut centrala în siguranță.

„Dacă personalul stației noastre nu ar fi reacționat după pana de curent, atunci am fi fost deja nevoiți să depășim consecințele unui accident de radiații. Rusia a pus Ucraina și pe toți europenii într-o situație la un pas de un dezastru de radiații”, a declarat Volodimir Zelenski.

Un oficial rus din Zaporojie spune că forțele ucrainene au distrus ultima linie electrică care leagă centrala de Ucraina
Un oficial instalat de Rusia în partea ocupată a regiunii Zaporojie a transmis vineri, 26 august, că forțele ucrainene au distrus ultima linie electrică care leagă centrala de Ucraina.

Informațiile au fost transmise de agenția de știri de stat TASS, care l-a citat pe Vladimir Rogov, un membru al administrației locale susținute de Rusia. Acesta a declarat că centrala nu furnizează în prezent energie electrică Ucrainei.

Compania de stat ucraineană pentru energie nucleară a anunțat joi că cele șase reactoare ale centralei au fost deconectate de la rețeaua națională a țării, iar președintele Volodimir Zelenski a dat vina pe bombardamentele rusești, scrie reuters.com

Centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa, a fost capturată de forțele rusești în luna martie. Aceasta rămâne în apropierea liniei frontului și a fost atacată în mod repetat în ultimele săptămâni. Atât Ucraina, cât și Rusia s-au acuzat reciproc de bombardarea zonei.

Guvernatorul regiunii Zaporojie, instalat de Rusia, a transmis anterior că alimentarea cu energie electrică a tuturor oraşelor şi cartierelor din regiunea Zaporojie a fost restabilită în urma întreruperilor care au avut loc.

„În urma unui atac al formaţiunilor armate ale Ucrainei asupra liniilor electrice din zona centralei Zaporojie, teritoriul zonei de securitate a liniei aeriene de 750 kV a luat foc. Incendiul a fost provocat de un scurtcircuit pe liniile electrice”, a declarat Ievhen Baliţkii.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.