“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
EDUCATIV - CULTURANOUTATI

Semnificația numelui Zelenski dezvăluită de un etnolog: ‘Minte și temperament de copil, om necopt, crud’

325281 1

Gheorghiță Ciocioi, etnolog, publicist și traducător român, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, a adus în atenție semnificația numelui ‘Zelenski’, asociat în prezent cu Volodimir Zelenski, fost actor și actual președinte al Ucrainei.

Conform interpretării etnologului, numele ‘Zelenski’ derivă din varianta ‘Zelenov’, cu rădăcini în termenul slav ‘zelen’, care înseamnă ‘verde’. În conformitate cu mai multe dicționare onomastice slave, acest nume poartă semnificația de ‘minte și temperament de copil’, sugerând o natură ‘necoptă’, ‘crudă’.

În sfera cunoscută a numelor de proveniență ucraineană se întâlnesc și alte variante asemănătoare, cum ar fi Zelencu sau Zelenco, menționate cu același sens.

Această explicație aduce o perspectivă interesantă asupra semnificației și originii numelui ‘Zelenski’, ilustrând un posibil context cultural și lingvistic asociat acestui nume.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.