Vor să o dea afară imediat: Decizie DURA în politica din România

În cadrul unei declarații de presă, președintele Senatului, Anca Dragu, a vorbit despre schimbarea sa din funcție, subliniind că procedura este destul de complexă. Președintele Senatului a declarat că procedura implică și acordul USR-PLUS.

Procedura de demitere a Ancăi Dragu, mai complexă decât se credea. Mulți liberali vor să-i ia locul
Anca Dragu, președintele Senatului, a declarat că schimbarea sa din funcţie este o procedură „destul de complexă” şi că implică şi acordul USR PLUS, partid din care face parte.

„În primul rând, procedura aceasta de demitere e una foarte complexă. Nu e aşa că doreşte cineva de la PNL să îmi ia funcţia şi chiar se poate. Este o procedură destul de complexă. Trebuie şi partidul USR PLUS să fie de acord cu acest lucru. Adică, să ne înţelegem, nu e chiar atât de simplu. Desigur, am văzut că ei pot face multe abuzuri. Şi nu cred că ceva îi va opri să continue acest şir lung de abuzuri”, a arătat Anca Dragu, într-o declaraţie acordată presei.

Aceasta a mai fost întrebată dacă există oameni în PNL care și-ar dori funcția pe care o are. Anca Dragu a răspuns că lista este lungă cu cei din PNL care doresc să îi ia locul.

„Absolut. Numai că e o listă lungă şi să văd cum împart funcţia între ei”, a spus aceasta.

Partidele ar trebui să se delimiteze
În privinţa intenţiei convocării unei şedinţe a Birourilor permanente reunite ale celor două Camere, în care toate partidele să se delimiteze de modul în care s-au comportat reprezentanţii AUR la ultima şedinţă de plen, Anca Dragu a apreciat că partidele ar trebui să se delimiteze în primul rând de modul în care un deputat PNL „a încercat să facă uzurpare de funcţie”.

„Acesta cred că e primul pas. Apoi, discutăm şi alte aspecte. Dar ce s-a întâmplat în şedinţa de plen reunit de joi este de neconceput. Este pur şi simplu strigător la cer. Nu poţi să te faci că nu vezi cum deputatul PNL vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor a abuzat, pur şi simplu, toată şedinţa”, a precizat Anca Dragu.

Ea a menţionat că nu a discutat cu reprezentanţii PSD, în eventualitatea unui demers care ar putea viza schimbarea sa din funcţie.

„Nu am discutat cu cei din PSD despre o posibilă schimbare a mea din funcţie. Ce să le spun? Dacă asta consideră PNL – că trebuie să voteze împreună cu PSD pentru schimbarea preşedintelui Senatului… asta e”, a declarat Anca Dragu.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *