Vladimir Putin este in stare de SOC! Este cutremur uriaș la Moscova. De unde vine lovitura

Lovitură totală pentru Vladimir Putin, chiar de la chinezi. Anunțul vine într-un moment în care se vehiculează informația cum că Rusia ar fi apelat la sprijinul Chinei. Beijingul va sprijini economic și politic Ucraina a dat asigurări ambasadorul chinez din Ucraina. În plus, acesta consideră statul ucrainean un „partener strategic” pentru China, dar și „un prieten”.

China dă o lecție Moscovei prin intermediul ambasadorului chinez în Ucraina. Beijingul va sprijini economic și politic Ucraina, a declarat în timpul unei întâlniri la Lviv, oraș din vestul Ucrainei, ambasadorul Chinei în Ucraina, Fan Xiangong, relatează Ukrinform.

China și Ucraina, parteneri strategici
„China și Ucraina sunt parteneri strategici, iar în acest an se împlinesc 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări. China este un prieten al poporului ucrainean. În calitate de ambasador, pot spune în mod responsabil că Beijingul va fi pentru totdeauna o forță de bine pentru Ucraina, atât din punct de vedere economic, cât și politic. Vom respecta întotdeauna statul dumneavoastră, vom dezvolta relațiile pe baza egalității și a beneficiilor reciproce. Vom respecta calea aleasă de ucraineni, pentru că acesta este dreptul suveran al fiecărei națiuni”, a declarat oficialul chinez.

Citiți și:  ALERTA Situaţia de la graniţa României escaladează! S-a deschis focul

De asemenea, el a mai spus că Ucraina nu va fi niciodată atacată de China, ci dimpotrivă, o va ajuta mai ales din punct de vedere economic.

„China nu va ataca niciodată Ucraina, ci vom ajuta, în special în direcția economică. Într-un an, țara noastră importă bunuri din întreaga lume în valoare de peste trei trilioane de dolari. Suntem gata să vă ajutăm să vă dezvoltați. În această situație, pe care o aveți acum, vom acționa în mod responsabil. Am văzut cât de mare este unitatea poporului ucrainean, iar asta înseamnă puterea sa”, a adăugat ambasadorul.

China a trimis deja ajutoare umanitare Ucrainei
Guvernatorul Lviv, Maksym Kozytskyi, i-a mulțumit ambasadorului chinez pentru poziția sa de a sprijini Ucraina în lupta sa împotriva agresorului rus. El a vorbit, de asemenea, despre numărul mare de persoane dispuse să se înroleze în apărarea teritorială a regiunii Lviv, despre adăpostirea persoanelor strămutate și despre furnizarea de ajutor umanitar în diferite regiuni ale Ucrainei.

Citiți și:  S-a aflat PLANUL lui Putin privind invadarea Ucrainei. News alert

El a menționat că autoritățile chineze a trimis deja două loturi de ajutoare umanitare pentru poporul ucrainean, iar un al treilea este așteptat mâine.

La 24 februarie, președintele rus Putin a anunțat începutul invaziei în Ucraina. Trupele rusești bombardează și distrug infrastructura cheie, dar și zonele rezidențiale ale orașelor și localităților ucrainene cu ajutorul artileriei, al lansatoarelor multiple de rachete și al rachetelor balistice.

De la începerea războiului, Ucraina a impus legea marțială și a fost anunțată mobilizarea generală.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *