“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Vladimir Putin, ameninţat direct! Mesaj dur, trimis de SUA în plin război. „Ar depăși o linie șocantă”

biden putin 1 1070x600 1

Consilierul pentru securitate națională al Statelor Unite ale Americii (SUA), Jake Sullivan, a declarat că Rusia va plăti un „preț sever” dacă va folosi arme chimice în Ucraina. Poziția reprezentantului american vine chiar după ce, în aceeași zi, primarul capitalei ucrainene Kiev s-a declarat „îngrijorat” de un posibil atac chimic sau biologic.

Rusia ar plăti un „preț sever” dacă va ataca Ucraina cu arme chimice, a transmis consilierul american pentru securitate națională a președintelui Joe Biden, într-o intervenție televizată la emisiunea „Face the Nation” a postului american CBS.

Orice atac asupra NATO va declanșa un răspuns complet din partea alianței, a reiterat consilierul SUA pe probleme de securitate națională Jake Sullivan.

SUA încearcă să-l strunească pe Vladimir Putin
Autoritățile americane analizează, în prezent, potențiala amenințare a unui atac cu arme chimice din partea Rusiei, a transmis consilierul, oferind asigurări că oficialii americani sunt în contact direct cu Moscova pentru a avertiza împotriva unei astfel de acțiuni.

„Utilizarea armelor de distrugere în masă ar fi o linie suplimentară șocantă pe care (președintele Rusiei, Vladimir – n.r.) Putin o depășește în ceea ce privește asaltul său asupra dreptului internațional și a normelor internaționale”, a mai spus consilierul american pentru securitate națională Jake Sullivan.

Deși Statele Unite nu au înaintat dovezi concrete care să arate că Rusia ar intenționa să recurgă la demersuri privind armele chimice ori biologice, secretarul de presă Jen Psaki de la Casa Albă a avertizat, la rândul său, în repetate rânduri că acestea ar putea să fie folosite în conflictul din Ucraina.

Primarul Kiev, îngrijorat de armele chimice sau biologice
Poziția consilierului american Jake Sullivan vine după ce, duminică, primarul capitalei din Ucraina și-a exprimat îngrijorările cu privire la lansarea unui atac chimic sau biologic de către Rusia. Iar asta în timp ce cea mai mare parte a forțelor terestre rusești se află la aproximativ 25 de kilometri de centrul Kievului, potrivit Ministerului britanic al Apărării.

„Da, bineînțeles, suntem îngrijorați. Da, bineînțeles, pot folosi (arme chimice sau biologice – n.r.) chiar acum. De la început, Putin a spus că este doar un război împotriva forțelor militare”, a declarat Klitschko într-o intervenție televizată la CNN, întrebat fiind dacă este îngrijorat de posibilitatea ca președintele rus Vladimir Putin să folosească astfel de arme în Ucraina.

„Chiar acum, vedem cum mor mii de civili și, de asemenea, copii. Acest război (este) împotriva întregii populații ucrainene”, a spus primarul capitalei Kiev.

Forțele rusești continuă să lovească zone civile. La 50 de kilometri vest de Kiev, o mare parte din regiunea Makariv a devenit ruină, după ce a suferit pagube semnificative în urma unor aparente lovituri aeriene rusești.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.