“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMICNATIONALSTIRI

Vin vremuri nasoale pentru polițiști: Nicio creștere salarială în 2024

Veniturile polițiștilor nu se vor majora în 2024

greva politisti

Polițiștii, supuși unei noi lovituri: Veniturile lor nu vor cunoaște creșteri în 2024

Polițiștii, care au beneficiat doar de mici îmbunătățiri în urma implementării parțiale a Legii salarizării bugetare în acest an, se confruntă cu o veste deloc bună: în anul 2024, guvernul nu va acorda nicio majorare a veniturilor lor. Această decizie afectează în mod direct sporurile și normele pentru echipament și hrană, care rămân la același nivel ca în luna decembrie 2023.

Anunțată ca fiind o măsură de austeritate dură, guvernul planifică tăieri profunde pentru anul viitor, afectând absolut tot ce înseamnă achiziții, angajări, tichete de valoare, sporuri și plăți rezultate din hotărâri judecătorești sau ore suplimentare.

Ordonanța de austeritate a Guvernului prevede menținerea în 2024 a nivelului de sporuri, indemnizații și compensații la nivelul din decembrie 2023, în condițiile în care personalul ocupă aceeași funcție și desfășoară aceeași activitate.

Mai mult, în anul 2024, munca suplimentară efectuată peste durata normală de lucru de către personalul din sectorul bugetar va fi compensată doar cu timp liber corespunzător, fără a mai primi sume financiare. Anul viitor nu se vor acorda bilete de valoare și premii, potrivit Ministerului Finanțelor.

De asemenea, se preconizează o reducere a numărului de angajați în sectorul public, iar ocuparea de noi posturi va fi suspendată în afara celor unice. Ordinul de austeritate va limita și numărul de călătorii gratuite cu trenul în anii 2024-2025 și va interzice instituțiilor publice achiziționarea de autoturisme, mobilier și aparatură birocratică.

În schimb, judecătorii și procurorii vor fi mai puțin afectați de aceste măsuri de austeritate, având o derogare de la legile în vigoare care să le asigure că pensiile lor de serviciu nu se vor actualiza cu rata medie a inflației anul viitor. Executivul estimează că prin aceste măsuri, economiile bugetului de stat vor ajunge la 63,8 miliarde de lei în 2024.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.