Viktor Orban, declaratii șocante chiar în inima Romaniei

Viktor Orban a vorbit despre războiul din Ucraina, precizând că acesta ar fi putut fi evitat extrem de ușor. De asemenea, el a mai spus că strategia, în ceea ce privește conflictul militar de la graniță, trebuie să aibă o strategie diferită.

Războiul din Ucraina ar fi evitat! Anunțul momentului venit chiar acum. Viktor Orban trimite o undă de șoc la nivel mondial
Premierul ungar s-a aflat în tabăra de vară de la Băile Tușnad, acolo unde a declarat că războiul nu ar fi pornit niciodată dacă Donald Trump ar fi fost în continuare președintele Statelor Unite ale Americii (SUA) și dacă Angela Merkel ar fi fost cancelarul Germaniei.

”Rușii ne-au spus cererile lor: fără aderarea la NATO a Ucrainei și fără arme cu rază lungă de acțiune care să ajungă pe teritoriul său. Occidentul nici nu a vrut să negocieze despre asta. Acest refuz a declanșat războiul.

Dacă Trump ar fi fost președinte și Merkel ar mai fi fost în funcție, războiul din Ucraina nu ar fi izbucnit niciodată”, a declarat Viktor Orban.

Ungaria caută noi aliați
Șeful Guvernului de la Budapesta a mai spus că este în căutare de noi aliați, în contextul în care post-occidentalii doresc să tulbure bunul mers al Grupului de la Visegrád, format din Cehia, Polonia, Slovacia și Ungaria.

Pe de altă parte, el a mai declarat că războiul a dus la o perturbare a cooperării dintre Ungaria și Polonia.

”Noile guverne din Cehia și Slovacia s-au îndreptat către „post-vest”, dar nu au înțeles că își pun caii într-un grajd care arde”, mai spune Viktor Orban.

Donald Trump și Viktor Orban aveau o relație specială
În perioada în care Donald Trump ocupa funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii (SUA), acesta a declarat de mai multe ori că Viktor Orban este un lider puternic și că a făcut o treabă minunată în ceea ce privește imigrația ilegală și crearea de noi locuri de muncă. De asemenea, acesta mai spunea că șeful Guvernului de la Budapesta ar trebui să i se permită să facă acest lucru în continuare.

Nici premierul ungar nu s-a lăsat mai prejos și a declarat, în urmă cu patru ani, la Adunarea Generală a ONU, că fostul președinte american este un model pentru mișcarea suveranistă.

Cu doi ani înainte de acest moment, în 2016, prim-ministrul Viktor Orban a fost primul lider din Uniunea Europeană care a susținut candidatura lui Donald Trump la președinție.

În anul 2019, fostul președinte american l-a găzduit pe Viktor Orban la Casa Albă. Și la alegerile prezidențiale din 2020, Viktor Orban l-a susținut pe Donal Trump împotriva lui Joe Biden.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *