VESTE TRISTA PENTRU SOFERI SI NU NUMAI: BENZINA SI MOTORINA SE SCUMPESC!

BENZINA SI MOTORINA SE SCUMPESC

Sfarsit de an trist pentru romani! Litrul de carburant da semne ca se apropie de 6 lei. Anul trecut pe vremea asta cobora sub 5 lei.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut, pretul motorinei a crescut cu peste 13%, iar pretul benzinei a crescut cu 7%. Acum, plaja de preturi este intre 5,2 si peste 5,3 lei pe litru, in timp ce anul trecut preturile variau intre 4,6 si 4,9 lei pe litru.

Cresterea este ciudata, avand in vedere ca pretul barilului de petrol a inregistrat minime istorice, coborand inca de la inceputul anului sub 30 de dolari pe baril.Principalul argument al scumpirii de carburanti adus de catre benzinari este deprecierea leului fata de dolar.

Banca Nationala a Romania cota, ieri, dolarul la 4.2303 lei. In acelasi timp, pretul barilului a mai crescut, de la 45 de dolari in noiembrie la peste 52 de dolari in acest moment. In Romania, 60% din pretul final al unui litru de carburant reprezinta taxe si accize, acestea nefiind pana acum reduse asa cum s-a promis. Daca taxele si accizele ar fi fost reduse, acum am fi avut o reducere de 50 de bani pe litru.

Iata o mica comparatie:

2015

Motorina: 4,65 lei/litru

Benzina: 4,92 lei/litru

2016

Motorina: 5,20 lei/litru

Benzina: 5,26 lei/litru

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *