“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALSTIRI

Ungurii vor să facă legea în România! Lovitura pe care o pregătesc în Transilvania

PTc4MCZoPTQ0MCZoYXNoPTNmYTU5ZmZlOGMzYTQzZDQwNTRkMzc5YzEwNDExMDFl.thumb

Ungurii vor să dea o lovitură de răsunet în Transilvania. De la Budapesta, Katalin Szili a dat un mesaj incendiar, după propunerea făcută de preşedintele Emmanuel Macron în Franţa. Modelul Corsicii ar trebui aplicat şi în România, consideră omul de bază al premierului Viktor Orban.

Ungurii vor să facă legea în România! Modelul imaginat de Macron în Franţa, dorit şi în Transilvania
Un subiect care agită întotdeauna spiritele între români şi maghiari revine din nou în actualitate. De data aceasta, este promovat direct de la Budapesta.

Este vorba despre autonomia maghiarilor din Transilvania. Despre acest lucru a vorbit Katalin Szili. Ea este consilier principal pentru Autonomie Transfrontalieră al prim-ministrului Viktor Orban.

Ea a făcut o paralelă între autonomia dorită în Transilvania şi discursul preşedintelui Franţei despre autonomia insulei Corsica.

Reamintim că Emmanuel Macron a propus o modificare a Constituţiei, astfel încât Corsica să deţină statut de autonomie. Pe această insulă trăiesc circa 350.000 de persoane. Asta a aprins imediat ideile la Budapesta, iar o reacţie a venit din partea consilierului Katalin Szili.

Ea consideră că exemplul Corsicii este unul bun. Modificarea Constituţiei dorită în Franţa de Macron poate întări aspirațiile maghiarilor și ale secuilor din Transilvania, consideră Katalin Szili.

Uniunea Europeană ar putea primi astfel un bun exemplu din partea Franţei. Aspiraţiile de autonomie s-ar întări în rândul maghiarilor şi secuilor din Transilvania, consideră consilierul premierului Viktor Orban.

Katalin Szili a vorbit la adunarea generală a Federaţiei Organizațiilor Maghiare din Europa de Vest, transmite agenţia de presă MTI.

Critici aduse Comisiei Europene, însă în mod eronat
Consilierul de la Budapesta a criticat în schimb Comisia Europeană, în acest context. Szili a atras atenţia că Bruxelles-ul nu a trecut nici acum pe ordinea de zi problema minorităţilor naţionale autohtone.

Totuşi, trebuie menţionat că UE şi instituţiile sale nu au competenţe atunci când vine vorba despre problemele minorităţilor naţionale. Astfel de lucruri se rezolvă strict de către guvernele ţărilor membre UE.

Katalin Szili a mai vorbit şi despre comunităţile maghiare care locuiesc în ţările vecine Ungariei. Numărul acestora s-a diminuat peste tot, a subliniat consilierul lui Viktor Orban. Cele mai mari probleme se întâlnesc în prezent în Ucraina din acest punct de vedere.

S-a discutat la adunarea respectivă şi despre comunităţile maghiare din întreaga lume. Maghiarii din diaspora sunt la fel de importanţi pentru Guvernul de la Budapesta ca şi maghiarii care trăiesc în comunităţi compacte în mai multe zone din Bazinul Carpatic.

Acest punct de vedere a fost susţinut de către Zsolt Semjén, vicepremier în Executivul condus de Viktor Orban.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.