“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Ungaria se declară pregătită de război: ‘Am fi mai fericiți dacă nu ar fi nevoie de ele’

ungaria 1024x684 1

Ministrul de externe al Ungariei, Péter Szijjártó, dă asigurări că există scenarii în cazul în care războiul ajunge în Transcarpatia, deși „am fi mai fericiți dacă nu ar fi nevoie de ele”.

Ministrul de Externe consideră că Ungaria trebuie să ducă o politică astfel încât să existe o șansă minimă de a derapa în război. Acesta a declarat, pentru index.hu, că Ungaria a luat deja destule decizii privind sancțiunile, dar acum Occidentul ar trebui să se concentreze mai mult pe modul în care să se ajungă cât mai repede la o încetare a focului și situația să se îndrepte spre pace.

Potrivit lui Péter Szijjártó, tocmai de aceea „este în interesul nostru să avem pace în estul nostru cât mai curând posibil, pentru că atunci putem evita scenariile periculoase care au fost pregătite pentru ceea ce putem face pentru a-i salva și proteja pe cei 150.000 de maghiari care trăiesc în Transcarpatia. Dacă este posibil ca frontul să se apropie de jumătatea vestică a Ucrainei, acest lucru reprezintă un risc de securitate mult mai mare în cazul nostru decât înainte”.

Ca orice țară care are un război în vecinătate, Ungaria trebuie să fie pregătită să se apere dacă este necesar. „Scenariile de urgență în caz de război au fost pregătite și în țara noastră, retragerea militarilor maghiari de la protecția frontierelor se referă parțial la acest lucru.”

Cu toate acestea, ministrul de externe a recunoscut, de asemenea, că este puțin probabil ca războiul din Ucraina să se încheie într-un timp scurt.

Péter Szijjártó a confirmat încă o dată că Ungaria menține ceea ce a spus anterior și, dacă este nevoie de un loc pentru negocieri de pace, atunci „suntem deschiși la acest lucru, așa cum am oferit o dată imediat după izbucnirea războiului”. „În același timp, continuăm să acceptăm refugiați din est.”

„Nu avem nicio dispută cu președintele ucrainean Volodymyr Zelensky”, a declarat ministrul de externe, adăugând că tensiunile de până acum se datorează pur și simplu faptului că interesele celor două țări sunt diferite.

„El este ucrainean, iar noi reprezentăm interesele Ungariei. Și care este interesul ucrainean? Să implice cât mai multe țări în acest conflict, cel puțin prin livrări de arme. Pe de altă parte, este în interesul nostru să rămânem în afara acestui conflict și să minimizăm șansele de a aluneca într-o situație de război. Nu există nicio îndoială că relațiile dintre Ungaria și Ucraina au fost caracterizate de relații tensionate chiar înainte de izbucnirea războiului. Cu toate acestea, de când a izbucnit războiul, am închis cazurile care au provocat tensiuni”, a mai declarat ministrul.

Sursa: stiripesurse.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.