“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
SOCIETATE

Un arhitect din Giurgiu, reținut pentru vandalizarea monumentelor din București. Dragoș Neațu spune că a făcut-o pentru „a repara onoarea ordinului masonic”

photo 2024 01 11 18 47 03 e1705056083168 696x421 1

Un arhitect din Giurgiu, în vârstă de 36 de ani, a fost reţinut miercuri de poliție pentru 24 de ore pentru profanarea lăcaşurilor sau obiectelor de cult şi distrugere, în cazul vandalizării mai multor monumente, inclusiv biserici, din București.

„În urma activităţilor specifice, la data de 10 ianuarie, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) – Serviciul de Investigaţii Criminale l-au depistat pe bărbatul bănuit de comiterea faptelor, acesta fiind condus la audieri. Faţă de cel în cauză, în vârstă de 35 de ani, a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală”, informează Biroul de presă al DGPMB, citat de G4media.

Potrivit poliției, în noaptea de 9 spre 10 ianuarie au fost mâzgăliţi pereţii mai multor lăcaşuri de cult şi monumente, situate în Sectoarele 1 şi 3 ale Capitalei.

De asemenea, arhitectul din Giurgiu a vandalizat biserici şi monumente situate în Sectoarele 1 şi 3: Biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, Memorialul Renaşterii şi Monumentul Iuliu Maniu.

Toate obiectivele vandalizate sunt monumente istorice.

Arhitectul a scris și desenat mesaje obscene, atât pe biserici cât și pe celelalte monumente (foto).

Bărbatul în vârstă de 36 de ani este acum cercetat de de către Serviciul de Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de profanarea lăcaşurilor sau obiectelor de cult şi distrugere.

Numele său este Dragoș Mihai Neațu. El a explicat jurnaliștilor de la Știrile ProTV că a comis acest gest pentru „a repara onoarea ordinului masonic, care a fost trădat și furat”.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.