ULTIMA ORA. Intalnire de TAINA la Cotroceni. Ce se mai pune la cale/ SURSE

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește în această seară, posibil la ora 17.00, cu premierul desemnat Nicolae Ciucă și conducerea PNL, au declarat surse liberale pentru G4Media.ro. Întâlnirea are loc după ce Nicolae Ciucă nu a găsit până acum susținere parlamentară pentru un guvern minoritar.

Tot luni, președintele Klaus Iohannis i-ar fi transmis lui Nicolae Ciucă să mențină ușa deschisă pentru negocierile cu USR, care ar fi acum prima opțiune pentru refacerea unei coaliții de guvernare, potrivit surselor G4Media.ro.

Discuțiile cu USR au avut loc pe fondul refuzului de moment al PSD de a susține guvernul Ciucă.
Vom reveni

PSD e divizat în trei tabere. Ciolacu ar vrea să-l voteze pe Ciucă, dar se opune partidul

Liderul PSD Marcel Ciolacu a propus ca social-democrații să voteze guvernul Ciucă, însă liderii din teritoriu s-au opus.

Unii baroni au cerut ca PSD să intre la guvernare pe față cu PNL, iar alții vor să rămână în opoziție cu scopul de a câștiga toate alegerile în 2024. Marcel Ciolacu se teme că va fi acuzat de blat cu Iohannis, susțin surse politice pentru ziare.com.

Marcel Ciolacu le-a propus colegilor de partid ca PSD să voteze guvernul Ciucă pe o perioadă determinată: 6 luni. În primăvară, Ciucă să fie înlăturat, iar PSD să încerce formarea unei majorități parlamentare. Însă lideri cu greutate și partidului, printre care Sorin Grindeanu, Vasile Dîncu, Mihai Tudose și Paul Stănescu, nu vor să voteze alături de PNL. “Nu e sigur că o moțiune de cenzură va trece în primăvară. Totul depinde de USR. Guvernul Ciucă ar putea rezista până în 2024. Și atunci ce facem? Decontăm și noi guvernarea alături de PNL?”, se întreabă, retoric, unul dintre liderii PSD.

Alți baroni locali, cel mai vocal fiind Dumitru Buzatu, au cerut ca PSD să rămână în opoziție, unde crește constant. “Cea mai bună mișcare ar fi să-i împingem pe cei din PNL să refacă alianța cu USR. Ei au provocat criza, ei s-o rezolve. PSD n-ar trebui să se amestece. Miza pentru noi e anul 2024”, a susținut unul dintre parlamentarii social-democrați în ședința PSD.

Au fost și voci în partid care au cerut intrarea la guvernare alături de PNL și UDMR pentru a avea acces la banii din PNRR și PNDL. De altfel, Marcel Ciolacu a cerut ministere la discuțiile cu liderii PNL, însă a fost refuzat de Cîțu și Vîlceanu. Florin Cîțu încearcă să se țină departe de PSD.

Potrivit surselor citate, Marcel Ciolacu se teme că partidul îl va acuza de blat cu Iohannis dacă va impune un vot în favoarea guvernului Ciucă. Pe de altă parte, sondajele comandate de PSD arată că societatea așteaptă soluții de la social-democrați, nu doar război politic.

Sursa: comisarul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *