“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MILITARNOUTATI

Ucraina va ataca Moldova și Iohannis e pregătit să ne bage în război împotriva Rusiei

48714091 101

Plăvanul spune cu subiect şi predicat că Republica Moldova va fi invadată şi că România va fi solidară cu aceasta. Înseamnă oare că Plăvanul vrea să ne bage în Război? Cu siguranţă, dacă i s-a cerut o va face! La fel cum a făcut-o şi cu Canalul Bîstroe, despre care am aflat suplimentar un element interesant, anume că Ucraina ar fi plătit 15 milioane de dolari unei firme de PR pentru a-şi rezolva problema cu România. Aveţi idee cine a încasat aceşti bani? Dar să lăsăm de-o parte problemuţele „virgine” până când va bubui şi la noi scandalul şi să ne ocupăm acum de cealaltă parte a problemei, anume „invazia Moldovei”.

După cum probabil ştiţi, Moldova are un conflict îngheţat pe teritoriul său, anume Transnistria. Poate că ar trebui să ne reamintim că situaţia de acolo a degenerat cu ajutorul … Ucrainei, care pe vremea aceea a ajutat separatiştii rusofoni. Nimeni nu mai spune nimic despre asta. Cert este că, la ora actuală, Transnistria se comportă ca o republică independentă. Republica Moldova nu mai controlează nimic în zonă(există chiar şi o Bancă Naţională Transnistreană) dar are pretenţia că Transnistria îi aparţine.

Poate vă întrebaţi de ce Transnistria a fost considerată importantă la un moment dat. De fapt nu situaţia sa etnică a fost cea care a determinat problemele, ci faptul că este o zonă strategică, o mini Crimee pentru ruşi. V-aţi trezit? În Transnistria se află unul dintre cele mai mari depozite de armament din lume. Este vorba despre depozitul de la Kobasna, construit de sovietici în 1960 pentru a susţine o eventuală ofensivă a URSS către sudul Europei, în special spre Grecia şi Turcia. Iată de ce ruşii au fost interesaţi de menţinerea unei zone incerte acolo.
Ok, acum să vedem adevărul despre „atacarea Republicii Moldova”. Cine-o atacă? Conform rapoartelor de front, Ucraina a deplasat trupe şi a luat poziţii de luptă în zona Platonovo. Această localitate se află în apropierea zonei transnistrene cu cea mai mică lăţime între Ucraina şi Republica Moldova.

Trebuie menţionat că în Republica Transnistria se află o forţă rusească de menţinere a păcii de doar 1800 de oameni care, e limpede, poate fi imediat anihilată. De partea cealaltă, Ucraina a pregătit o adevărată armată, în care a inclus şi unităţi radicale de azovişti pentru a lichida Transnistria. Scopul e limpede: capturarea depozitului de la Kobasna în condiţiile în care Ucraina are probleme cu muniţia, iar occidentalii nu prea fac faţă cu producţia. Conform estimărilor, depozitul de la Kobasna ar permite Ucrainei să aibă muniţie pentru cel puţin un an. Asta ca să vă faceţi o idee despre dimensiunea gigantică a acestuia.

Aşadar cine atacă Republica Moldova? Ucraina, desigur, întrucât intrarea sa în Transnistria este o agresiune directă asupra Republicii Moldova. Doar că vaca sorosistă de la Chişinău e cea care a dat verde. Ce vă pot spune este că „Operaţiunea Transnistria” este coordonată de un cartier general moldoveano-ucrainean, supervizat de un grup de ofiţeri americani şi britanici. Aşadar, este o chestiune de ore până la atacarea Transnistriei. Deci, cum ar veni, e ca-n bancurile cu Radio Erevan: nu ruşii atacă, ci ei sunt cei atacaţi.

Ministerul Apărării de la Moscova avertizează asupra atacării Trasnistriei pe baza informaţiilor din teren. De asemenea, spun că nu vor lăsa 200 000 de rusofoni să devină victime. E puţin probabil ca Ucraina să nu atace, având în vedere premiul pe care se aşteaptă să-l încaseze. Ideea e că cei 1800 de soldaţi ruşi nu pot face are lucru. Ar mai fi vreo 20 000 de rezervişti, dar nici aceştia nu se compară cu armata Ucrainei. De asemenea, Transnistria e practic imposibil de apărat întrucât e o fruză-n vânt. În zona în care se estimează că va fi primul atac, lăţimea Transnistriei este de doar 15 km! Unde să te ascunzi, unde să lupţi?

Ruşii, pe moment, nu pot face mare lucru, mai ales după ce au pierdut poziţiile din dreapta Niprului. Le stă-n coaste Odesa care e extrem de bine apărată. Aşadar, terestru nu pot face mai nimic, aerian nici atât. Asta înseamnă că Transnistria va fi cucerită extrem de facil de armata ucraineană.

De fapt planul e simplu: Ucraina atacă, arestează liderii şi se preface că eliberează teritoriul moldovenesc. Însă, de fapt, pune stăpânire pe uriaşul depozit de la Kobasna care-i poate asigura muniţie suficientă anul acesta. Teoretic Rusia nu poate să intervină, aşa că treaba e ca şi făcută.
Trebuie însă să fii naiv ca să crezi că un asemenea depozit e lăsat neasigurat. Cel mai probabil e minat şi poate fi detonat, ceea ce ar provoca un dezastru acolo. Cred că înţelegeţi despre ce vorbim. Se estimează că aruncarea în aer a depozitului ar putea povoca un cutremur de suprafaţă de până la 4 grade!!!

Desigur, în cazul oricărui dezastru „ruşii vor fi de vină”. Pe moment nimeni nu ştie care-i strategia Moscovei. Personal, după tonul adoptat de ruşi în comunicate, cred că vor ca Transnistria să fie atacată. Nu ştiu dacă pregătesc o surpriză armatei ucrainene sau doar au nevoie de motive pentru a ataca mai dur Ucraina. Rămâne să vedem întrucât ucrainenii sunt hotărâţi să atace.

Dan Diaconu

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Un comentariu

  1. Din pacate multi naivi nu au vazut diverziunea pe care a pregatit-o in spatele cortinei actorasul nostru Zelenski

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.