“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATIȘTIRI BUZAU

Tuciurii cu sorici la ceafa – TERORISTII cu masini de lux de pe sosele. Cine le-a dat permis si cine ii opreste sa mai omoare lume nevinovata?

tgn

Fie că ne place să recunoaștem fie că nu, județul Buzău, prin proasta gestionare a infrastructurii rutiere, se află în topul județelor cu cele mai grave accidente rutiere. La proasta gestionare a infrastructurii rutiere contribuie și lipsa de experiență a unor șoferi cât și teribilismul celor mai tineri dintre aceștia. Mai mult, traficul din județ a devenit o adevărată luptă pentru supremația șoselelor, unde fiecare are propriile reguli.

Că lucrurile stau întocmai, o demonstrează valul de accidente grave petrecute în ultimele săptămâni, accidente ce au fost generate, unele dintre acestea, și de tineri de etnie, ale căror permise au fost luate cu mari semne de întrebare. Potrivit chiar unor informații provenite din rândul acestor comunități, așa-zișii “șmecheri” de Anglia sau Germania se urcă la volanul unor bolizi aduși din Vest, achitați cu bani făcuți, în mare parte, din fapte ilicite și omoară sau nenorocesc pe viață oameni nevinovați. Chiar dacă de multe ori oamenii legii au pătruns în acest exod evazionist, lucrurile se mișcă, din păcate, mult prea greu, timp în care cetățenii nevinovați ajung pe paturi de spital sau chiar mai rău, în sicriu. Între timp, acești șmecherași conduc bolizi de lux și fac ravagii pe șosele.

În caz de ați uitat, în urmă cu aproximativ două săptămâni, mai exact pe 28 noiembrie, un tânăr de 19 ani din localitatea buzoiană Râmnicelu a provocat un grav accident de circulație pe DN1B, în localitatea Dealul Viei. La vremea respectivă oamenii legii au concluzionat că accidentul s-a petrecut pe fondul vitezei excesive și a imprudenței la volan. Șase persoane au ajuns la spital. Tânărul teribilist de etnie rromă avea permisul reținut de câteva zile, pentru că fusese prins conducând, culmea, tot peste limita legală, cu 218 km/h, pe DN2E85, în afara localității Racovițeni. Și pentru că de multe ori o greșeală nu te scutește de o alta, tânărul cu pricina fusese amendat cu doar câteva minute înainte să provoace accidentul pentru că circula cu 106 km/h în localitate. Tânărul rrom, din Râmnicelu, se afla la volanul unei dube și conducea spre Buzău. La un moment dat acesta a lovit un Cielo care vira stânga spre Dealul Viei.

Mergând mai departe cu exemplele, lunea trecută, un alt accident provocat tot de un tânăr din Râmnicelu era raportat la SNAU 112. Un autoturism Audi, în care se aflau doi tineri a luat la rând copacii marginale de pe DN22, după ce șoferul mașinii, un tânăr de 24 de ani, a pierdut controlul volanului și a “decolat” pe câmp, oprindu-se într-un copac. Atât șoferul cât și pasagerul de 22 de ani au scăpat doar cu câteva leziuni ușoare, deși elementele de caroserie s-au împrăștiat pe toată suprafața șoselei, iar motorul a fost aruncat la câțiva metri distanță de locul accidentului. Gândiți-vă că un astfe de exemplar v-ar fi avut pe dumneavoastră ca țintă, o familie obișnuită care se deplasa într-un Logan.

Fată unui fost polițist din Râmnic, moartă într-un cumplit accident rutier

Tot săptămâna trecută o tânără de 18 ani, fată de fost polițist, și-a pierdut viața într-un cumplit accident rutier petrecut în localitatea buzoiană Fotin, comuna Râmnicelu. Potrivit informațiilor, fata se îndrepta de la o petrecere către casă, când, la un moment dat, pe fondul lipsei de experiență și a vitezei excesive, a părăsit șoseaua, a lovit un stâlp marginal și s-a oprit într-un copac din curtea unui localnic. Fata a murit pe loc.

Un “șmecher” cu Porsche lovește violent un bătrân de 71 ani de ani care se plimba pe trotuar. Accidentul s-a petrecut în Râmnic

Vinerea trecută, un alt accident a fost raportat la SNAU 112. De data aceasta, întâmplarea s-a petrecut în Râmnicu Sărat, unde un șofer de 33 de ani din localitatea Grebănu, aflat la volanul unui Porsche, a lovit, se pare din neatenție, un bătrân de 71 de ani care se afla pe trotuar. Potrivit unor informații, accidentul s-ar fi petrecut și dintr-o eroare de pilotaj, pentru că în loc să meargă cu spatele pentru a ieși din parcare, a plecat în trombă cu fața, drept către bătrânul nevinovat care a avut ghinionul să se afle în zonă.

Tânăr de 26 de ani lovește violent cu bărbat de 32 de ani. Cel vinovat fuge de la fața locului. Instanța a decis să îl plaseze sub control judiciar. S-a întâmplat tot în Râmnicelu

Pentru că seria neagră a accidentelor nu se oprește aici, vă mai reamintim că sâmbăta care tocmai a trecut, un alt accident grav a avut loc la Râmnicelu. Un șofer de 26 de ani, tot de etnie, a pierdut controlul volanului într-o curbă, a lovit un cap de pod și a ricoșat într-o mașină parcată, lovind în cele din urmă un consătean de 32 de ani. Ulterior, mașina condusă de tânărul șofer s-a răsturnat pe plafon în afara șoselei. Șoferul vinovat, în loc să se îngrijească de starea celui accidentat, a decis să fugă de la locul accidentului, însă polițiștii l-au identificat și l-au dat în urmărire, însă a fost prins pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică. Acesta a primit clemență din partea instanței, fiind plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Duminică dimineața acesta a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Jurnaliștii care relatează despre astfel de accidente sunt amenințați

Acum, că tot am vorbit deschis despre acest val de accidente teribile petrecute pe șoselele buzoiene, accidente făcute în mare parte de tineri de etnie, RâmnicPress a scris de fiecare dată despre acestea și, de atâtea ori, colegii autori au primit amenințări în privat de la aparținătorii celor care au cauzat accidentele sau chiar de la cei care au produs accidentele. Acest lucru denotă faptul că acești tineri consideră că pot controla absolut orice și că își pot manifesta furia, prin amenințări directe, la adresa unor publicații media. Pe de altă parte, am primit nenumărate informații pe adresa de corespondență a redacției în care ni se semnalau abateri disciplinare ale șoferilor de etnie, în sensul că, de multe ori aceștia au schițat manevre periculoase în fața altor șoferi nevinovați care se deplasau din sens invers. Cu alte cuvinte, cei care se aflau la volanul unor dube sau a unor bolizi de lux, virau brusc către alți participanți la trafic cu scopul de a-i intimida, fără nico explicație logică.

Studiile au arâtat că șoferii unor mașini de lux se autostimează

În cadrul tuturor acestor accidente intervin doi factori comuni; teribilismul cât și autoevaluarea statutului de “șmecher” la volan. Potrivit unor studii internaționale, unii conducători auto adoptă un comportament asemănător autoturismului pe care îl conduc. De exemplu, dacă un individ se află la volanul unui BMW, acesta consideră în mod nejustificat că ceilalți participanți la trafic ar trebui să se supună și chiar să îl venereze. De asemenea, statutul financiar combinat cu incultura îi face pe aceștia să își subevalueze semenii, disprețuindu-i. Din păcate, la astfel de evenimente și instanțele judecătorești sunt prea blânde cu sentințele dispuse. Mulți dintre acești șoferi care au băgat oameni nevinovați în spital se aleg cu control judiciar sau cu maximum arest la domiciliu.

Ai 10 clase, iei permisul

Totuși, o rază de soare pentru oamenii simpli pare să răsară din Parlament, unde mai mulți deputați au propus câteva modificări la legile privind obținerea permisului de conducere, în sensul că cei care doresc să obțină privilegiul de a conduce o mașină pe drumurile publice să aibă absolvite minimum 10 clase și să susțină și un test gramatical și lingvistic. Însă, până atunci, tinerii șmecherași vor continua să facă victime pe șosele, putând chiar să omoare oameni nevinovați. – Sursa: Ramnic Press

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.