fbpx
Filme Online Subtitrate

Trăiește până la 100 de ani: Secretul zonelor albastre, tot ce trebuie să știți despre miniseria de la Netflix. Trailer, data de lansare

Autor de succes și călător pasionat, Dan Buettner s-a gândit la începutul anilor 2000 să realizeze, în colaborare cu National Geographic, o călătorie prin întreaga lume pe urmele longevității. El a străbătut planeta în căutarea locurilor unde oamenii ajung la vârste foarte înaintate, precum Okinawa, din Japonia, Sardinia, din Italia, Ikaria, din Grecia, Nicoya, din Costa Rica și Loma Linda, din California, pe care le-a numit „zonele albastre”. În aceste locuri în care trăiesc cei mai mulți centenari ai lumii, modul de viață se desfășoară în conformitate cu câteva secrete care le permit oamenilor să trăiască nu doar mult, ci să fie împliniți și senini.

Vârstnici și fericiți

Miniseria „Trăiește până la 100 de ani: Secretul zonelor albastre” („100: Secrets of the Blue Zones”, în original), narată și produsă de Dan Buettner, invită telespectatorii să-l însoțească prin aceste cinci locuri binecuvântate unde oamenii au o viață lungă și frumoasă, datorită unei combinații ideale între obiceiurile alimentare, comportament și stil de viață.

Buettner stă de vorbă cu toți și încearcă să afle ce anume le asigură zâmbetul și jovialitatea acestor bătrâni atipici, pe care anii nu par să-i împovăreze și să-i îngrijoreze vreun pic. Populațiile din aceste cinci zone diferite au, fiecare, propriile secrete și descoperiri esențiale care le asigură longevitatea, dar au și câteva comportamente comune surprinzătoare, datorită cărora se bucură de sănătate și de ani mulți.

Arta de a trăi armonios

De altfel, Dan Buettner a scris întâi cartea de mare succes care a inspirat miniseria (apărută și la noi în 2018, în format audiobook și în 2020 în format tipărit, cu titlul „Zonele albastre. 9 lecții despre cum să trăiești mai mult de la cei mai longevivi oameni”), despre care a fost invitat să vorbească la CNN, la emisiunile lui David Letterman și Oprah Winfrey, precum și la „Good Morning America” și „The Today Show”.

„Am adunat în această carte perspective de la centenari despre cum să ai o viață împlinită. Poveștile lor cuprind totul, de la cum să-ți educi copiii până la arta de a te face plăcut, de la cum să te îmbogățești până la cum să găsești – și să păstrezi – dragostea în viața ta. Cu toții putem învăța de la ei cum să ne creăm propria zonă albastră și cum să începem să trăim vieți mai îndelungate, mai bune”, a povestit Buettner.

Trăiește până la 100 de ani Secretul zonelor albastre, tot ce trebuie să știți despre miniseria de la NetflixIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Miniseria este regizată de cineastul Clay Jeter („Jess + Moss”, „Chef’s Table”, „Unsolved Mysteries”), care este și unul dintre producătorii executivi. „Trăiește până la 100 de ani: Secretul zonelor albastre” va fi difuzată de Netflix în întreaga lume începând cu 30 august, dezvăluindu-ne cum poate fi atins un vis care a preocupat și va preocupa omenirea atâta timp cât va exista aceasta.

Sursa foto: Netflix

Citește și:

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.