Toti ROMANII CARE MUNCESC IN STRAINATATE sunt afectati: ”5,5 la suta din salariul acestora REVINE STATULUI!”

Romanii care trudesc din greu peste hotare pentru a-si asigura untrai decent au primit o veste mai putin placuta din partea statului care nu le-a oferit aproape nimic in ultimii 25 de ani.

Iata ce li se impune, prin noul cod fiscal, romanilor plecati la munca in strainatate: ”5,5 la suta din salariul acestora REVINE STATULUI!”
Au aparut noi modificari importante prevazute in noul Cod Fiscal. Iar cei vizati de schimbare sunt romanii plecati la munca in strainatate.

Prin noile reglementati in vigoare aducem la cunostinta persoanelor care nu au rezidenta in Romania sunt obligati sa isi exercite drepturile cetatenesti prin plata contributiei integrale la CAS. De asemenea, incepand din anul in curs, acestea nu vor mai fi coasigurate de o persoana din familie care contribuie la sistemul de sanatate. Insa lovitura de gratie nu este aceasta, ci…Absolut toti romanii din strainatate sunt obligati, in conformitate cu noile modificari ale Codului Fiscal, sa achite o contributie in cuantum de 5,5% din salariul minim valabil in anul respectiv (2017),

Citiți și:  Eurostat: Românii, cei mai săraci din Uniunea Europeană STUDIU

De asemenea, au obligatia sa se declare la ANAF pentru a fi luati in evidenta, in termen de 15 zile de la data cand nu realizeaza venituri, conform art. 180 din noul Cod fiscal. Plata contributiei se poate face trimestrial, in data de 25 a ultimei luni din trimestrul respectiv. In caz contrar, acestia vor suporta rigorile legii, iar sanctiunile nu sunt deloc de neglijat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

2 comentarii

  1. ce aiureala
    de ce? ca ce chestie
    probabil ca multi romani vor cere sa renunte la cetatenia romana din cauza aceasta

  2. ce aiureala
    de ce? ca ce chestie
    probabil ca multi romani vor cere sa renunte la cetatenia romana din cauza aceasta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.