“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMICNATIONALSTIRI

De la 1 iulie, Guvernul Ciolacu va putea să impoziteze veniturile oamenilor cu 70% dacă le consideră „nejustificate”. Măsura se aplică retroactiv

anaf are acces la conturi

Începând cu data de 1 iulie 2024, intră în vigoare impozitarea cu 70% a veniturilor nedeclarate de persoanele fizice și identificate de ANAF, conform legii 296/2023, informează Ziare.

Astfel, orice venituri constatate de organele fiscale, în condiţiile Codului de procedură fiscală, a căror sursă nu a fost identificată, se vor impune cu o cotă de 70% aplicată asupra bazei impozabile ajustate, mecanismul de impozitare cu 70% fiind introdus în lege în octombrie anul trecut, prin Legea 296/2023

În prezent, cota de impozit pentru veniturile realizate de persoanele fizice a căror sursă nu a fost identificată este de 16 %.

Termenul de aplicare este 1 iulie 2024, însă această dată nu se referă la momentul în care se obțin veniturile, nici la cel în care începe un control al ANAF.

Data de 1 iulie vizează momentul emiterii deciziei de impunere. Cu alte cuvinte, orice persoană fizică ar putea fi taxată cu 70% pe veniturile a căror sursă nu poate fi identificată, dacă primește o decizie de impunere după 1 iulie.

O problemă distinctă semnalată de consultanții financiari este legată de întârzierea controalelor fiscale, fapt care ar putea permite această suprataxare. În esență, dacă o persoană este astăzi supusă unui control care extinde după data de 1 iulie, ar putea primi o decizie de impunere cu impozit de 70%, în ciuda faptului că norma nu era în vigoare în momentul în care au început verificările.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.