The Guardian, articol EXPLOZIV despre Liviu Dragnea – „Tenebroasa figură care decide totul în România’

The Guardian publică un articol despre liderul PSD, Liviu Dragnea, în contextul Summitului European, care are loc, joi, la Sibiu.

Sub titlul ”Ideologia sa este el însuși: tenebroasa figură care decide totul în România”, jurnaliștii britanici menționează că șefa Guvernului de la Londra, Theresa May, nu va fi prezentă la reuniunea de la Sibiu, deși țara sa este încă membră a UE. Cu toate acestea, unul dintre marii absenți de la summit nu este premierul britanic, ci Liviu Dragnea, „cel mai puternic politician din țara gazdă”.

Publicația citată precizează și că liderul PSD a devenit „o figură iritantă” pentru mulți lideri europeni deși este mai puțin cunoscut decât premierul ungar Viktor Orban și liderul partidului de la guvernare din Polonia, Jaroslaw Kaczyński, care nu sunt văzuți cu ochi buni de la Bruxelles.

„Dragnea a fost condamnat pentru fraudă electorală, motiv pentru care nu poate fi premier. Cu toate acestea, puțini se îndoiesc că el este cel care ia deciziile și conduce guvernul. Criticii săi acuză faptul că el este cauza principală pentru care președinția română a fost mai mult o încercare grea decât un motiv de mândrie și a fost umbrită de conflictul cu Bruxellesul pe tema justiției”, se mai arată în articolul din The Guardian.

De asemenea, jurnaliștii britanici scriu că Liviu Dragnea ”se descurcă bine când este vorba de politica internă, dar este mai puțin performant când este vorba de aparițiile publice sau de implicarea la nivel internațional, preferă rolul din spatele scenei”.

„Adversarii săi îl acuză că scopul său este acumularea de putere și de avere, nu de valori politice. «Ideologia sa este chiar el însuși», a declarat Victor Ponta, fost apropiat al lui Dragnea, pentru The Guardian.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.