“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MEDICAL

Tânăr de 22 de ani salvat de un dublu transplant de plămâni după ce ajuns în spital cu 1% șanse de supraviețuire. Viciul care i-a distrus sănătatea

undefined 6e8a6c650e17398d55e5473968bab7d56eebb626 s1100 c50

Un tânăr în vârstă de 22 de ani a fost supus unei operații de dublu transplant de plămâni după ce a ajuns la spital cu 1% șanse de supraviețuire.

Potrivit The New York Times, un bărbat din Dakota de Nord a primit o nouă șansă la viață după ce a fost spitalizat și conectat la aparate din cauza scăderii nivelului de oxigen după ani de vapat intens.

Jackson Allard, în vârstă de 22 de ani, s-a prezentat la o clinică în luna octombrie 2023, plângându-se de dureri de stomac și a fost internat din cauza nivelurilor scăzute de oxigen.

I s-a pus diagnosticul de gripă nivel 4 și pneumonie dublă, iar starea lui s-a înrăutățit, fiind ulterior transferat la Universitatea din Minnesota.

„Un medic a spus că are 1% șansă să trăiască și am spus: ‘El se luptă'”, a declarat bunica lui Allard, Doreen Hurlburt.

După internarea în spital, starea lui Allard s-a deteriorat atât de dramatic încât medicii au decis să-l conecteze la aparate pentru a-i odihni corpul, conform Wahpeton Daily News.

Bunica sa a declarat că Allard a ajuns în acea situație din cauza obiceiului său de a vapa.

„S-a luptat timp de câte săptămâni și îi vom oferi șansa să se lupte, nu vom opri nicio procedură sau ceva de genul”, a spus Hurlburt.

Ea spune că i-a spus lui Allard să renunțe la vapare, deoarece experții au considerat anterior că este mai rău decât metodele tradiționale de fumat.

„Trebuie să renunți la vapat și i-am spus asta de nenumărate ori, și era un vaper înrăit. Vapa tot timpul”, a spus Doreen Hurlburt.

Allard spunea celor din familie care îl sfătuiau să renunțe la vapat că acest obicei este „mai sănătos decât țigările”.

„Au fost atât de multe mesaje confuze despre vapare”, a spus recent Lawrence Gostin, expert în dreptul sănătății publice la Universitatea Georgetown. „Un raport al chirurgului general ar putea clarifica totul”, a spus acesta.

Allard a fost salvat pe 1 ianuarie printr-un dublu transplant de plămâni, însă viața sa va fi schimbată pentru totdeauna, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Tânărul nu va mai putea fuma sau bea niciodată, iar în cele din urmă va avea nevoie de un alt transplant.

Într-un alt caz, medicii au folosit implanturi mamare pentru a salva viața unui bărbat din Missouri care avea nevoie de un transplant dublu de plămâni după ce organele au început să îi cedeze după un deceniu de vapat intens.

Davey Bauer a fost salvat în mai anul trecut după ce a intrat în stop cardiac, iar singura opțiune a medicilor a fost să îi înlocuiască plămânii deteriorați cu implanturi mamare pentru a împiedica inima să i se deplaseze.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.