Suma minimă pentru care sunt CONDAMNATI LA MOARTA CORUPȚII în China!

Oficialii chinezi gasiti vinovati de luare de mita si frauda in valoare de cel putin 3 milioane de yuani (460.000 dolari) vor fi pasibili de pedeapsa cu moartea, a anuntat luni Tribunalul Popular Suprem din China, relateaza DPA, citata de Agerpres.

Pedeapsa va fi rezervata ”cazurilor foarte importante cu impact extrem de grav”, potrivit sursei citate.
Presedintele chinez Xi Jinping a lansat, in urma cu trei ani, o ampla campanie de combatere a coruptiei la nivelul administratiei centrale si locale din China.

In unele cazuri grave de coruptie inregistrate pana acum, pedepsele cu suspendare au fost comutate din condamnare la moarte in inchisoare pe viata.

Citiți și:  Noua Ordine Mondială! Este răsturnare totală de situație pe scena marilor puteri ale lumii

In luna octombrie, un tribunal militar l-a condamnat la moarte pe Gu Junshan, fost adjunct al sefului departamentului logistic al armatei chineze, sentinta fiind dictata cu suspendare pentru o perioada de doi ani.

Tot in octombrie, Su Shulin, fost guvernator al provinciei Fujian, din sud-estul Chinei, a fost plasat sub investigatie pentru ”grave incalcari”.

De asemenea, in iulie 2013 fostul ministru al transporturilor feroviare Liu Zhijun a primit pedeapsa capitala cu suspendare pentru o perioada de doi ani, fiind gasit vinovat pentru luare de mita si abuz de putere.

Fostul lider al organizatiei Partidului Comunist chinez din municipiul Chongqing (sudul Chinei), Bo Xilai, a fost condamnat in septembrie 2013 la inchisoare pe viata, dupa ce a fost declarat vinovat pentru coruptie, delapidare si abuz de putere. – Sursa: Secretul Cunoasterii

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Citiți și:  Se PROFEȚEȘTE o alianță INCENDIARĂ la nivel mondial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.