STRICT SECRET: TOP 50 cei mai bine plătiți sinecuriști ai României! Insectarul pilelor politice care se îmbogățesc pe spatele românilor

Cu siguranță că ați mai citit prin presa din ultimii 10 ani despre bugetarii de lux ai României. Dar niciodată nu i-ați văzut pe toți strânși într-un singur loc, într-un singur articol.

Strict Secret vă oferă primul articol din istoria presei românești moderne care îi strânge la un loc pe toți sinecuriștii importanți ai României într-un „insectar” cu adevărat interesant: sunt șefi de bănci, de companii naționale, de agenții, și toți au același scop – să încaseze mii de euro pe lună fără să se speteasca prea tare.

Doar ne zice la dicționar ce înseamnă o…

SINECÚRĂ s.f. Slujbă, funcție bine retribuită, care necesită o muncă minimă sau nu necesită nici o muncă. [Cf. fr.sinécure, engl. sinecure < lat. sine – fără, cură – grijă].

Dar vreau să vă scutur ochii de ceața naivității. TOȚI cei de mai jos nu sunt pe respectivele funcții pentru salariile grase cu care sunt retribuite. Nu fiți naivi, cei mai mulți dintre ei au bani personali făcuți din șmenuri pe bani publici cât să le ajungă pentru două vieți. Ei sunt acolo cu o dublă misiune: să facă bani pentru partidul sau serviciul secret care i-a trimis și să facă bani și pentru sine. Cu cât au mai mult, cu atât vor mai mult.

Contracte cu firme de casă, parandărături, licitații trucate, ajutoare speciale pentru firmele recomandate, credite luate cât ai zice „șpagă”, incredintari directe, blocaje pentru adversari, astea sunt obiectivele sinecuriștilor. Nu îi interesează Țara, deși pozează oficial cu Tricolorul în spate. Îi interesează ce se poate ciordi.

Mai jos aveți un nene șef la Romsilva. Nu stă el acolo pentru aia 3000 de euro pe lună, stă pentru autorizări, pentru lemnul ilegal furat din România. Un alt copil e șef la Nuclearelectrica, pus acolo de niște băieți grei, căci el e angajat și la o firmă de trading super puternică din America. Alții, sunt pe funcții din 1900 toamna: șeful Eximbank, Traian Halalai, sau Bogdan Chirițoiu, șeful Consiliului Concurenței, ori Mugur Isărescu, niciunul nu dă semne că ar vrea să plece, de parcă institutiile pe care le conduc ar fi deja pe numele lor, proprietatea lor.

Acest articol vă prezintă în exclusivitate doar spuma sinecuristilor din România. Dedesubtul lor, vine adevăratul stat paralel al sinecuriștilor – eșalonul 2 și 3 de pile, mai puternici adeseori decât șefii lor, căci mulți vor fi schimbați de politic după un mandat sau două, dar cei din eșalonul 2 și 3… aproape niciodată.

Citiți cu atenție nume și cifre, măcar din respect pentru un jurnalist care s-a străduit să vă aducă ceva inedit sub nas, ba chiar poate nu a dormit mult timp ca să facă cercetarea. Sau nu o faceți pentru jurnalist, faceți gestul de a citit până la capăt pentru sufletul vostru, ca să vă dați seama cât de mult li se rupe celor din lista de mai jos de România și de voi.

Lectură… neplăcută!

1. Traian Halalai, seful EXIMBANK – 22 000 de euro/luna

2. Mugur Isarescu, sef Banca Nationala a Romaniei – 16 500 euro/luna

3. Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR – 15 500 euro/luna

4. Leonardo Badea, viceguvernator BNR – 14 000 euro/luna

5. Eugen Nicolaescu , viceguvernator BNR – 16 500 euro/luna

6. Bogdan Neacsu – CEC Bank – presedinte – 21. 000 de euro/luna

7. Popa Mihaela Lucia – prim-vicepresedinte CEC Bank, 15 600 euro/luna

8. Iovu Mirela – vicepresedinte Comitetul Director CEC Bank, 10 000 de euro/luna

9. Vlad Stoica, presedinte ANCOM, 9 000 de euro/luna

10. Iana Bogdan, vicepresedinte ANCOM – 7000 euro/luna

Vedeti toata lista pe StrictSecret.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. Nu vad aici niciun magistrat pensionar cu 8-10 mii de euro, care mai stau si degeaba pe acasa, pensionati de tineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *