“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Stelian Ion, amendat cu 1.000 de lei pentru protestul din fata Ministerului Sanatatii: “Ei cred ca prin amenzi o sa ii opreasca pe oameni”

Deputatul USR Stelian Ion anunta ca a primit o amenda de 1.000 de lei pentru protestul  organizat, marti, in fata Ministerului Sanatatii. „In mod abuziv se dau niste amenzi la niste manifestatii absolut decente, pasnice”, acuza Ion.

„Oamenii astia cred ca prin procese verbale de contraventie si amenzi o sa reusesca sa ne opreasca, sa mai spunem adevarul si sa mai protestam. Nu o sa reuseasca! In mod abuziv se dau niste amenzi la niste manifestatii absolut decente, pasnice, prin care nu facem altceva decat sa ne exprimam nemultumirea fata de modul abject in care acesti oameni isi bat joc de sanatatea noastra si de banii nostri. Ei cred ca prin astfel de procese verbale si amenzi o sa ii opreasca pe oameni. Eu cred ca si-au incurcat socotelile si cred ca va veni reversul: oamenii vor fi din ce in ce mai nemultumiti de atitudinea asta abuziva, discretionara si de dispret fata de soarta noastra a tuturor”, a explicat Stelian Ion, potrivit comunicatului de presa al USR.

Mai multi parlamentari si consilieri USR au protestat, marti, in fata Ministerului Sanatatii, cerandu-i ministrului Alexandru Rafila „sa nu renunte” la banii pentru spitale din PNRR.

Stelian Ion, deputat USR de Constanta, a declarat ca Alexandru Rafila ar trebui sa isi dea demisia, deoarece renuntarea la sase proiecte, in valoare de 700 de milioane de euro, reprezinta „picatura care a umplut paharul”.

„Unul dintre aceste spitale, un spital de pediatrie, ar fi trebuit sa se construiasca la Constanta. Un spital cu o valoare de 142 de milioane de euro. Bani foarte multi. Ne-am straduit in 2021 sa alcatuim un Plan National de Redresare si Rezilienta care sa includa construirea a mai multor spitale. Iata ca a venit PSD si arunca totul in aer. Face praf tot acest program, renunta la 700 de milioane de euro, bani nerambursabili, pe care ii primeam gratuit. De ce? Pentru ca domnul Rafila e ocupat cu excursiile in Cuba; cu povestile pe care le indruga toata ziua, pe la televiziuni, in loc sa isi faca treaba la minister; cu imaginea proprie. Nu a facut absolut nimic in perioada cat a fost ministru. Numai bete in roate a bagat peste tot si lucrul acesta e ingrozitor”, a spus Stelian Ion, intr-un live pe Facebook.

Potrivit deputatului USR, proiectul noului spitalul „nu era in mare intarziere” si putea fi dus la indeplinire pana in 2026

„Constanta risca sa nu duca la indeplinire acel proiect, din cauza incompetentei si nepasarii minstrului Rafila. In Constanta, domnul Rafila nu mai e binevenit. Din momentul in care si-a batut joc de un judet intreg, de copiii si mamele acestui judet, domnul Rafila trebuie sa isi dea demisia si sa vina in zona noastra doar in calitate de turist, nu de ministru. Ne-a demonstrat ca nu ii pasa absolut deloc de nimeni, in afara de propria persoana. Un spital care putea fi construit si pentru care aveam banii necesari… Prefera sa se imprumute. Si cine va plati acele imprumuturi? Tot noi si copiii nostri. In loc se beneficiem de fonduri europene. Este, cred eu, momentul in care domnul Rafila si-a semnat demisia, intr-un fel, din aceasta functie de ministru. Chiar daca, poate, nu isi da seama acum, de la asta i se va trage demisia”, a spus Stelian Ion.

Printre parlamentarii USR care au mai participat la protest se numara Tudor Pop, Stefan Palarie, Silvia Dinica, Diana Buzoianu, Denisa Neagu si Marius Miftode.

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a anuntat, luni, ca sase spitale au fost eliminate din lista investitiilor sustinute prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) ca urmare a diminuarii alocarii pentru Componenta 12 „Sanatate” cu 26% (740 milioane de euro), insa vor primi finantare cu fonduri de la Banca Europeana de Investitii (BEI), incepand din luna octombrie.

Rafila a mentionat, intr-o conferinta de presa, ca precizarile sale vizeaza „clarificarea unor aspecte legate de finantarea investitiilor din sectorul sanitar in PNRR”, pentru ca „in ultimele zile au fost o serie de declaratii, de controverse in spatiul public”.

„La data de 3 noiembrie 2021, Consiliul Uniunii Europene a adoptat o decizie de punere in aplicare a grantului pentru Romania, in valoare de 29,12 miliarde de euro, cu doua componente: una este de grant, ceea ce inseamna fonduri nerambursabile in valoare de 14,23 miliarde de euro si imprumut, (…) cu o dobanda redusa in valoare de 4,94 miliarde euro. (…) Comisia Europeana a dispus (n.r. in 2023) ajustarea PNRR, (…) actualizata pentru fiecare stat membru. Deci nu doar Romania a fost afectata de acest mecanism, prin inlocuirea datelor din previziunile Comisiei din toamna anului 2020 cu rezultatele efective ale PIB si (…) s-a dispus, pentru Romania, o diminuare a contributiei financiare a UE pentru intreg PNRR de 2,1 miliarde de euro, din zona de granturi”, a explicat Rafila.

Ministrul a mai precizat ca diminuarile au afectat, pe langa Ministerul Sanatatii, si Ministerul Mediului, Ministerul Transporturilor, Ministerul Energiei, Ministerul de Interne, Ministerul Dezvoltarii si Ministerul Educatiei.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.