“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
JUSTITIE

„Statul paralel”, dezintegrat la ordinul SUA!

DNA COLDEA 020 INQUAM Photos Saul Pop

DNA a dezintegrat „statul paralel”, dar să nu ne îmbătăm cu apă rece – spectacolul audierii generalilor din SRI, în frunte cu atotputernicul Florian Coldea, nu reprezintă vreo victorie personală și de CV a procurorilor anticorupție, nicidecum, este doar îndeplinirea ordinului dat de SUA! America s-a folosit de „Sistem”, iar acum îl îmbracă în haine noi. „La vremuri noi, tot noi”, ne spune Unchiul Sam, care ne arată că rămâne la butoane, doar executanții se schimbă.

Direcția Națională Anticorupție a lucrat cu mănuși în cazul „Coldea-Dumbravă”, procurorii intervenind atât cât li s-a permis. Ca niște câini ținuți în lesă și asmuțiți scurt de stăpân, suficient cât să-l sperie pe cel ce și-a băgat nasul unde nu trebuie.

Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, Bogdan Neidoni, Dumitru Cocoru și alți „grei” ai serviciilor de informații din România sunt doar vârful piramidei. A fost retezat dintr-o lovitură, dar va fi construit altul, baza e solidă și se sprijină pe piloni puternici, spun surse credibile, care cunosc dedesubturile acestei lumi.

Jihadul, declanșat după vizita șefului FBI la București
Tot jihadul văzut în primăvara asta a fost pus la cale din timp.

La finalul lui februarie, Christopher Wray, directorul FBI, a făcut o vizită-fulger la București, aterizând în birourile șefilor principalelor structuri de anchetă din țară – DIICOT și DNA. Oficial, s-a spus că tema discuțiilor a fost legată de întărirea cooperării dintre autoritățile judiciare române și cele americane, dar în spatele ușilor închise s-au pus pe hârtie numele celor care incomodează și nu mai sunt de folos. „Să scăpăm de fantomele trecutului” este un joc binecunoscut în România, l-am mai întâlnit. Alde Florian Coldea, Dumitru Dumbravă, chiar și Vasile Blaga, deranjează, sunt himere ale unor vremuri care trebuie îngropate pentru totdeauna. Vremurile, nu personajele, să ne înțelegem!

La scurt timp după plecarea șefului FBI, dosarul lui Iulian Dumitrescu a luat amploare, descoperindu-se că și alte nume sunt implicate. Șeful Consiliului Județean Prahova a căzut instituțional, după cum ne-au dezvăluit, la momentul respectiv, surse care cunosc cazul; personajul în cauză avea ambiții mari, se visa șef peste unul dintre serviciile de forță din țară, poziția ocupată în cadrul PNL i se părea prea mică. Legătura dintre Iulian Dumitrescu și Florian Coldea o vedem acum, când un alt „jucător” important a intrat în hora „remanierii”. De câteva luni se vorbea că Florian Coldea și gașca generalilor-combinatori din SRI sunt următoarele numele de pe „Black list”, dar puțini au dat crezare informațiilor care se vehiculau.

Se urmărește ștergerea cu buretele a trecutului, iar asta înseamnă că trebuie să dispară fantomele. Când, însă, numele sunt foarte mari, cum e cazul lui Coldea, se lucrează atent, dovadă că procurorii DNA n-au emis nicio ordonanță de reținere, fapt puțin obișnuit în cazul unor dosare atât de grele. În plus, nici măcar nu s-au efectuat percheziții la domiciliile acuzaților ori la sediile societăților controlate, deși, umblă vorba, de acolo au dispărut saci cu documente. O curățenie urgentă a fost comandată de cei în cauză imediat după audierile de la DNA.

Coldea, decorat de Franța și SUA
Deși credea că are o relație extraordinară cu americanii, iată că Florian Coldea învață și el, acum, ce înseamnă vorbele apocaliptice rostite de Henry Kissinger – „A fi dușmanul Statelor Unite este periculos, dar a-i fi prieten este, adesea, fatal!”.

Decorat de Franța și SUA, Coldea s-a văzut intangibil, dovadă supremă că a îmbrăcat degeaba haina ofițerimii. N-a înțeles nimic din ce presupune viața în serviciile de informații și mai ales tipul de comportament care se impune. Unde s-a mai pomenit ca un șef din „Servicii” să fie decorat de străini? Doar în România se putea întâmpla, evident, și hai s-o spunem pe șleau de ce s-a întâmplat asta – Florian Coldea a fost decorat pentru că Franța și SUA aveau interese uriașe aici și în principal de ordin economic! Parisul a tras, la vremea respectivă, de încheierea mega-contractului cu Naval Group, iar Washingtonul a urmărit să facă la București un cap de pod pentru exportul de arme al uriașului complex militar industrial american!

În lumea intelligence-ului, numele șefilor de instituții sunt rostite în șoaptă și cu maxim respect, iar despre ei se cunosc foarte puține lucruri; dacă nu izbucnea războiul din Ucraina, nici nu aflam cine conduce temutul SVR. La noi, Florian Coldea se bătea cu cărămida în piept că este stăpân peste SRI, se afișa pe la Dubai cu tot felul de personaje dubioase (de fapt, a căzut într-o plasă acolo, abia acum realizează și el ce capcană i s-a întins!), participa la tot felul de combinații de câteva sute de mii de lei, avea preocupările unui fante de Dorobanți.

Și, dacă tot vorbim de aspectul economic, unde s-a mai pomenit în lumea asta ca un serviciu de informații să poată face afaceri?! SRI are firme, acționează în mediul de business privat, dar este un concurent onest sau își folosește puterea pentru a influența piața? Cum pot lupta antreprenorii din privat cu rivalii lor care au grade pe umeri și, în cel mai fericit caz, trimit la înaintare câțiva ofițeri în rezervă?

SRI e SRL, în România! Iar tiparul șefilor de aici l-am învățat, deja – trimis ambasador într-o țară puternică din Occident (trebuie șlefuit, totuși!), fostul director se întoarce în țară cu pretenții de candidat la „prezidențiale”. Au ăștia din SRI o pregătire politică, n-ai văzut!

via national.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.