Stare de alertă! Orban a făcut anunțul de ULTIMA ORA!

Pandemia de coronavirus face victime pe bandă rulantă de peste șapte luni de zile, iar în România situația se agravează pe zi ce trece. În acest context, premierul Ludovic Orban a anunțat prelungirea stării de alertă începând cu data de 1 septembrie.

La începutul ședinței de Guvern, Ludovic Orban a anunțat că principalul act normativ este hotărârea de Guvern pentru modificarea hotărârii de Guvern privind starea de alertă, astfel încât să fie permisă reluarea activităţii instituţiilor de cultură, dar şi a restaurantelor şi cafenelelor în spaţii închise.

În același timp, premierul le-a solicitat reprezentanților Guvernului să organizeze întâlniri cu reprezentanții din domeniul cultural și din industria ospitalieră pentru a fi informați cu privire la normele pe care autoritățile le solicită.

„Noi astăzi trebuie să adoptăm Hotărârea de Guvern prin care se modifică Hotărârea de Guvern prin care se schimbă starea de alertă pentru a include toate prevederile necesare pentru reluarea acestor activități în bune condiții.

Imediat după adoptarea HG și publicarea în Monitorul Oficial pentru fiecare domeniu Ministerul Sănătății și Ministerul Culturii vor trebui să emită în cursul zilei de astăzi ordinul comun privind regulile de protecție sanitară care trebuie respectate odată cu reluarea activității în domeniul culturii, iar Ministerul Sănătății și cu Ministerul Economiei vor trebui să emită ordinul privind măsurile de protecție sanitară care trebuie respectate în cadrul restaurantelor, cafenelelor”, a spus Orban.

Totodată, premierul a mai precizat că a fost inclus un prav cu privire la creșterea cazurilor de coronavirus.

„Aici am inclus un prag privitor la răspândirea virusului la nivel județean. Este vorba de 1,5 la mie cazuri cumulate în ultimele 14 zile”, a mai spus Ludovic Orban, în debutul ședinței de guvern.

Ordinul trebuie să fie publicat
În același timp, premierul Ludovic Orban le-a cerut ministrului Educației, Monica Anisie și ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să finalizeze ordinul comun pentru a stabili regulile după care vor începe școlile. Orban a spus că se așteaptă ca mâine, 1 septembrie, să fie publicat acest ordin.

”Domnule Tătaru, doamna ministru Anisie rugămintea mea ar fi ca astăzi să fie finalizat ordinul comun pentru deschiderea școlilor. Dacă aveți puncte de vedere diferite, vă rog să discutați cu doamna vicepremier Turcan și să armonizăm, în așa fel încât mâine să publicăm ordinul.”, a spus Ludovic Orban.

Sursa: capital.ro

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *