“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Sondajul care arată prăbușirea acestor formațiuni politice. Cine vine tare din urmă

sondaj primarie

Clasamentul partidelor în intenţiile de vot a cunoscut modificări radicale, în special de la declanșarea războiului din Ucraina. Însă în ecuație intră și iarna care se anunță grea pentru mulți români, dar și evenimentul de marketing politic care a fost nunta liderului AUR. Sociogolul Mirel Palada a comentat, în emisiunea lui Robert Turcescu, cele mai recente evoluții ale primei scene politice.

Prezent în emisiunea EVZ Play cu Robert Turcescu, sociologul Mirel Palada a anunțat că ultimele evoluții de pe scena internă și internațională denotă modificări serioase și în preferințele românilor față de partidele autohtone.

PSD scade masiv, de la 45% la 30%. Nici PNL nu se simte prea bine
Principala modificare observată în sondajul Sociopol de ultimă oră, comentat de Palada, ar fi scăderea celor mai mari partide care compun coaliția de guvernare. Astfel, a anunțat specialistul, atât PNL cît și partenerul său de guvernare, PSD, au scăzut în preferințele publicului. Cea mai mare scădere este consemnată în dreptul PSD. Potrivit cifrelor analizate, social-democrații au scăzut de la cifra de 45% notorietate în momentul alegerilor din 2020 la doar 30% în momentul de față.

Explicația sociologului pentru scăderea celor mai mari partide din România se leagă de diminuarea fenomenului Ucraina, care în perioada inițială a invaziei Rusiei în țara vecină a făcut ca PSD și PNL să își mențină procentele.

„Avem PSD pe primul loc, în jur de 30%. Când a intrat la guvernare cu USR a fost 45%, ca pe vremea lui Dragnea. Au avut o fereastră în noiembrie-decembrie, când toată lumea era supărată pe Iohannis, era muci pe USR. PSD se dusese în 45%. AUR în 23%. Aia a fost vârful. A venit războiul din Ucraina, toată lumea s-a adunat în jurul steagului, ne invadează rușii. A crescut PNL la loc, a crescut USR, cam tot ce era pro-occidental, pro-globalist și-a revenit. Acum subiectul e fumat, ne-am întors la energie, la prețuri. Atunci PSD a scăzut la 30, PNL înapoi la 20″, a explicat Palada.

AUR se menține la 20%, dar mai poate crește. USR s-a dat la fund
Potrivit sondajului prezentat în premieră în studioul EVZ-Capital, AUR se menține în intervalul 19-20%, dar are loc să mai crească fiindcă sondajul nu a inclus nunta lui George Simion și nici perioada de austeritate de la iarnă, când partidul naționalist poate puncta prin mesaje care să critice politica coaliției. Pe de altă parte, USR a scăzut drastic.

„AUR a crescut înapoi spre 20, cel mai recent 19. USR e 10. Ca să fie simplu, 30, 20, 20, 10 (…) AUR este înapoi la 20 înainte de austeritatea din iarnă, de frigul pe care o să-l facem și de prețurile de 5 ori mai mari”, a comentat Palada.

O surpriză arătată de datele sondajului Sociopol este creșterea sensibilă în preferințele electoratului a partidelor mici, a completat specialistul.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.