“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMICMEDICALNOUTATI

Situație REVOLTĂTOARE | ANCOM pune în PERICOL SĂNĂTATEA ROMÂNILOR! Nu deține studii privind efectele tehnologiei 5G asupra persoanelor sau animalelor

ANCOM recunoaște lipsa de studii privind efectele tehnologiei 5G asupra sănătății oamenilor și animalelor

ancom ntr un document oficial nu de inem studii privind efectele tehnologiei 5g asupra persoanelor sau animalelor 1

Într-un răspuns oficial adresat unui cetățean, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a recunoscut că nu dispune de studii referitoare la impactul tehnologiei 5G asupra sănătății oamenilor sau animalelor.

ANCOM a declarat că nu poate emite opinii privind efectele câmpului electromagnetic asupra sănătății populației, deoarece această sferă intră sub incidența sănătății publice. De asemenea, dat fiind că instituția nu are competențe în domeniul sănătății publice, nu deține studii sau cercetări care să investigheze implicațiile tehnologiei 5G asupra persoanelor sau animalelor.

În general, ANCOM a menționat că intensitatea câmpului electromagnetic în România este reglementată în concordanță cu practicile adoptate în cadrul Uniunii Europene. A făcut referire la Ordinul ministrului sănătății publice nr. 1193/2006, care stabilește norme pentru limitarea expunerii populației la câmpuri electromagnetice, aliniate cu Recomandarea 1999/519/EC privind această limitare.

Legea 5G a fost adoptată de Parlamentul României în anul 2021, însă această tehnologie continuă să genereze controverse și discuții. În august 2020, Academia Română a lansat un apel pentru dezbateri, exprimând îngrijorare cu privire la efectele pe termen lung ale expunerii populației la radiațiile emise de tehnologia 5G. Academia a evidențiat necesitatea unei evaluări echilibrate a avantajelor și dezavantajelor acestei tehnologii asupra sănătății.

În urma unei reacții negative din partea presei “mainstream” față de apelul pentru dezbatere al Academiei Române, acesta a fost retras. Într-un articol din mai 2023, publicat de Digi24, se menționează că peste 700.000 de români utilizau tehnologia 5G, fără ca să existe studii sau cercetări care să investigheze impactul acesteia asupra sănătății populației, conform informațiilor transmise de ANCOM.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.