„Și eu am ucis”. 13 dosare penale pentru moartea pacienților de la ATI Sibiu

Secția ATI Sibiu a intrat în vizorul procurorilor care anchetează moartea suspectă a pacienților infectați cu COVID-19. Aceștia nu au exclus posibilitatea ca decesul să se fi produs în urma neglijențelor medicale. Pentru fiecare pacient decedat s-a deschis câte un dosar nou. Procurorii s-au autosesizat după ce un fost angajat de la Terapie Intensivă a spus răspicat „Și eu am ucis”.

Întreaga poveste a luat amploare la începutul acestui an, pe 8 martie, atunci când un fost angajat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, din secția de Terapie Intensivă, a povestit despre unele practici din spitalele COVID. Sub protecția anonimatului, publicația locală „Turnul Sfatului” a postat într-un articol mărturisirile făcute de cadrul medical. Fostul angajat al spitalului susține că la ATI Sibiu au fost omorâți oameni infectați cu COVID-19, care se aflau în stare gravă. Fără să încerce să se „spele pe mâni”, cadrul medical a mărturisit că și el a ucis.

După o serie de anchete desfășurate în cadrul Spitalului Județean Sibiu, procurorii au susținut că personalul medical de la ATI, care trebuia să se ocupe de pacienții infectați cu virusul SARS-Cov-2, „cu intenție nu administrează tratamentele corespunzătoare afecțiunilor pe care persoanele internate pe secția respectivă le au, ci le administrează doar anestezice și sedative, aspect care duce la moartea marii majorități a pacienților astfel tratați”.

Pacienții infectați cu SARS-Cov-2 de la ATI Sibiu au murit în chinuri groaznice
După declarațiile făcute de cadrul medical sub protecția anonimatului, procurorii s-au autosesizat și au început urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat.

„Din materialul probator administrat în cauză nu a rezultat că pacienţii internaţi pe secţia ATI Covid a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au decedat ca urmare a unor acţiuni săvârşite cu intenţie directă sau indirectă de personalul medical al acestei instituţii. Întrucât, din materialul probator administrat până în prezent, nu a fost exclusă posibilitatea ca aceste decese să fi survenit ca urmare a unor neglijenţe medicale, prin ordonanţa din data de 2 decembrie 2021 procurorul de caz din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei sesizate din infracţiunea de omor calificat în infracţiunile de ucidere din culpă”, au transmis procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Prin această ordonanță, s-a dispus disjungerea și procurorii au întocmit 13 dosare penale, câte unul pentru fiecare persoană decedată în parte. Pentru fiecare dintre aceștia s-a formulat o plângere penală.

Fost angajat de la Terapie Intensivă COVID din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a povestit că pacienți aflații în stare gravă, infectați cu COVID-19, au fost legați de mâini și de picioare, ignorați de cadrele medicale, sedați, astfel că au murit sufocați.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *