CUTREMURATOR! Dosar penal pentru OMOR la Spitalul Județean Sibiu: Pacienţii cu COVID-19 erau sedaţi şi legaţi de paturi

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veștemean, a declarat luni pentru Europa FM că parchetul va deschide dosar penal pentru omor în cazul pacienților cu COVID din secția de terapie intensiva a Spitalului Județean Sibiu.

Un fost angajat al secției ATI de la Spitalul Județean Sibiu povestește, pentru site-ul Turnul Sfatului, că cel puțin până luna trecută, pacienții COVID de aici erau sedați puternic indiferent de nevoi, chiar cu câte trei medicamente odată.

Fostul angajat spune, într-un interviu acordat site-ului din Sibiu, că bolnavii în fază critică erau legați de mâini și de picioare, iar mulți pacienți au murit sufocați. De asemenea, acesta mai spune că mulți pacienți au fost ignorați de medicii cu experiență, unori chiar și de rezidenți.

Purtătorul de cuvânt al unității sanitare, Decebal Toderiță, spune că, deocamdată, conducerea se întrunește pentru a vedea ce e de facut după aceste dezvăluiri: „În cursul zilei de astăzi va avea o ședință a comitetului director al spitalului unde va fi discutat și analizat punctual acest subiect. Vom reveni cu detalii după încheierea comitetului, în funcție de hotărârea pe care o va lua conducerea spitalului.”

În schimb, primprocurorul Ion Veștemean a confirmat, pentru Europa FM, că Parchetul de pe langă Tribunalul Sibiu va deschide dosar penal pentru omor: „Având în vedere articolul din Turnul Sfatului, vom deschide un dosar cu privire la infracțiunea de omor. Urmează ca un procuror din cadrul Parchetului să facă cercetări în cauză.”

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!