“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
SOCIETATE

SCENE SOCANTE in centrul Iasului! Sef al Politiei iesene, BATUT in plina strada de un sportiv plin de medalii!

add

Seful Sectiei III de Politie Iasi a fost batut in plina strada de un tanar medaliat la mai multe competitii sportive de judo • Sportivul s-a transformat intr-un adevarat huligan in momentul in care politistii au incercat sa-l legitimeze • Agresiunea a avut loc in zona Targu Cucu

“Mi-as dori ca autoritatea politistului sa nu scada ca urmare a unor astfel de incidente. Noi doar ne-am facut treaba”, a declarat ieri comisarul-sef Ovidiu Buculei • La instanta de judecata, agresorul i-a convins pe judecatori sa-i aplice o pedeapsa mai mica dupa ce a depus la dosar mai multe copii ale diplomelor primite ca urmare a meritelor sportive • A obtinut rezultate foarte bune chiar si la competitii internationale.

Prima instanta a decis condamnarea huliganului la o pedeapsa de un an si trei luni de inchisoare cu suspendare sub supraveghere. A batut doi politisti in plina strada, in centrul Iasului. Pentru un politist batut a primit noua luni de inchisoare, iar pentru al doilea, un an. Dupa contopirea pedepselor s-a ajuns la un an si trei luni. E o pedeapsa mare? Mica? Parchetul nu a contestat-o, considerand ca este o pedeapsa corecta. Politistii batuti nu au contestat-o nici ei. In schimb, a contestat-o inculpatul care sustine ca a fost condamnat la o pedeapsa mult prea mare.

Adrian Gheorghita Panainte are 24 ani, este sportiv de performanta, participant la concursuri nationale si internationale si asteapta acum verdictul judecatorilor de la Curtea de Apel Iasi, verdict care a fost anuntat pentru data de 10 noiembrie 2017. Practic, asteapta sa-i fie redusa pedeapsa. In fata primei instante a solicitat sa fie judecat pe baza procedurii simplificate dupa ce a recunoscut faptele asa cum au fost descrise de procurori. Numai ca in declaratia data sustine ca nu i-a batut pe politisti, ci doar a incercat sa scape de ei pentru ca incercau sa-l duca la sectie.

“Consider ca pedeapsa pe care a primit-o este destul de modica. N-as spune ca m-a deranjat apelul lui, dar nu este corect atunci cand primesti o pedeapsa atat de mica. As fi dorit sa primeasca o pedeapsa mai mare pentru ca maine-poimaine vor face si altii asa si vor sti ca pot primi pedepse simbolice. Intr-un astfel de caz se impunea o pedeapsa care sa poata fi data ca exemplu. Traim vremuri in care este subrezita la maxim autoritatea politistului si cred ca se impunea o pedeapsa mai mare. Mi-as dori ca autoritatea politistului sa nu scada ca urmare a unor astfel de incidente. Noi doar ne-am facut treaba”, a precizat ieri dupa-amiaza comisarul-sef Ovidiu Buculei, contactat telefonic de reporterii BZI.

Actiune de combatere a traficului de tigari

Pe data de 4 august 2016, comisarul-sef Ovidiu Buculei, in prezent seful Sectiei III de Politie, impreuna cu agentul-sef Gheorghe Baiceanu au pornit intr-o patrulare care avea ca scop combaterea traficului de tigari din zona Targu Cucu. Este o zona acolo in care zilnic sunt persoane care vand tigari de contrabanda.

Astfel, cei doi politisti au mers acolo pentru a-i legitima pe cei care comercializeaza tigari in mod ilegal si pentru a initia dosare penale, in cazul in care se impunea acest lucru. In jurul orei 15:00 politistii au vazut mai multe persoane care vand tigari si s-au dus catre ei. Au reusit sa opreasca acolo trei barbati despre care presupuneau ca vand tigari de contrabanda.

In realitate, era vorba de doi vanzatori si un cumparator. In timp ce ii legitimau pe cei trei, politistii l-au vazut pe Adrian Panainte iesind dintr-o curte cu o sacosa in care ar fi putut avea tigari. Pur si simplu, traficantul de tigari a trecut cu sacosa exact pe langa politisti. Nu si-a dat seama ce se intampla acolo, este singura explicatie. La vederea politistilor a plecat de acolo, insa a fost urmarit pana la intersectia strazii Golia cu stradela Armeana.

“Persoana vatamata, Gheorghe Baiceanu, îmbracat în uniforma, a coborât de pe locul din dreapta fata al autospecialei de Politie, iar dupa ce si-a declinat calitatea, i-a solicitat inculpatului sa prezinte actele de identitate, acesta raspunzând ca nu are asupra sa niciun document. Fiind întrebat daca detine tigari de contrabanda, inculpatul a devenit agitat si a scos din sacosa pe care o avea asupra sa un material textil pe care l-a fluturat sfidator în fata agentului Gheorghe Baiceanu, dorind sa-i arate în acest mod ca nu detine tigari”, se arata in decizia prin care judecatorii de la prima instanta l-au condamnat pe bataus.

Politistii nu si-au dat seama cu cine au de-a face

Comisarul-sef Ovidiu Buculei nu era imbracat in uniforma, insa a coborat din masina pentru a-si ajuta colegul. I-a aratat legitimatia individului care refuza sa-si spuna datele de identificare.

“Inculpatul Adrian Gheorghita Panainte a întrebat persoanele vatamate, pe un ton agresiv, despre motivul legitimarii, concomitent începând sa se deplaseze din partea laterala a masinii Politiei catre partea din fata. Având în vedere ca inculpatul a refuzat sa dea relatii cu privire la identitatea sa, persoanele vatamate s-au îndreptat catre acesta si i-au solicitat sa le urmeze la Sectia 3 Politie. În urma refuzului inculpatului si observând intentia acestuia de a pleca de la fata locului, persoana vatamata Buculei Ovidiu l-a prins pe acesta de mâna stânga, iar persoana vatamata Gheorghe Baiceanu l-a prins de mâna dreapta, si l-au tras înapoi pentru a-l conduce fortat în autospeciala Politiei, aducându-l pâna în dreptul portierei stânga spate”, descriu judecatorii ceea ce s-a intamplat acolo.

Dupa acest moment urmeaza agresiunea. Politistii nu si-au dat seama ca in realitate au de-a face cu un sportiv antrenat, praticant de judo. Tanarul a executat cateva manevre prin care a reusit sa evite prinsoarea politistilor, dar si sa-i loveasca.

“La încercarea persoanelor vatamate de a-l imobiliza pentru a-l conduce la sectia de Politie, inculpatul s-a smucit, l-a prins de umeri si l-a împins în partea laterala dreapta a masinii politiei pe agentul Gheorghe Baiceanu dupa care a încercat sa-l loveasca cu piciorul în zona genunchilor. În acelasi timp, persoana vatamata Buculei Ovidiu l-a prins din spate pe inculpat, cu mâinile de umeri, si i-a aplicat o lovitura de secerare la nivelul piciorului stâng pentru a-l pune la pamânt. Pentru a nu cadea de la înaltime, persoana vatamata s-a aplecat spre sol odata cu inculpatul care, fiind practicant al sportului judo, a reactionat si a reusit printr-o manevra de rasucire sa ajunga deasupra persoanei vatamate Buculei Ovidiu. Ulterior, inculpatul a reusit sa se ridice, iar persoana vatamata s-a tinut de el pentru a nu-l scapa, prinzându-l din spate cu mâna dreapta în jurul gâtului. Din aceasta pozitie, inculpatul i-a aplicat persoanei vatamate Buculei Ovidiu o lovitura cu cotul mâinii drepte în partea dreapta a toracelui, iar ulterior, întrucât acesta nu s-a desprins de el, l-a împins în peretele cladirii din apropiere, reusind în cele din urma sa scape din prinsoare”, au completat judecatorii descrierea faptelor.

Premiile l-au ajutat pentru a-i fi redusa pedeapsa

Peste toate aceastea, scena s-a petrecut in aplauzele altor traficanti de tigari, in special de etnie roma care isi fac veacul acolo. Pe de alta parte, trecatorii au privit ingroziti fara sa poata interveni.

“Pe durata altercatiei, la fata locului si-a facut aparitia un grup de persoane din vecinatate, care se manifestau agresiv verbal la adresa celor doua persoane vatamat si care au acordat sprijin inculpatului pentru a se îndeparta. Întrucât erau în inferioritate numerica, politistii au renuntat la urmarirea inculpatului si au plecat de la fata locului”, se mai arata in decizia judecatoreasca.

Dupa acest incident, Ovidiu Buculei a avut nevoie de 3-4 zile de ingrijiri medicale. In motivarea deciziei de condamnare, instanta sustine ca este foarte grav ceea ce a facut inculpatul, dar in acelasi timp arata ca a adus mai multe premii sportive pentru Romania la diferite competitii, ca are copil minor si ca este angajat ca sofer la o firma.

“Prin faptele sale, inculpatul a adus atingere unor importante valori sociale protejate de legea penala, respectiv exercitarea autoritatii de catre organele de Politie si integritatii fizice a victimelor. Aceste fapte au un impact social deosebit, iar daca nu sunt urmate de o riposta ferma a societatii ar întretine climatul infractional si ar crea faptuitorului impresia ca poate persista în sfidarea legii, ar echivala cu încurajarea tacita a acestuia si a altora la savârsirea unor fapte similare, si ar conduce la scaderea încrederii populatiei în capacitatea de riposta a justitiei si de protectie a statului”, vorbeste judecatorul despre impactul faptei comise de tanarul de 24 ani.

“De asemenea, instanta constata faptul ca inculpatul este casatorit, are un copil minor, studii liceale, fiind angajat pe postul de sofer de distributie în cadrul S.C. VERICOM 2001 S.R.L., a desfasurat activitati sportive de performanta, obtinând numeroase premii nationale si internationale, fiind cunoscut în societate ca o persoana linistita, împrejurari de natura sa atenueze raspunderea penala”, conchide magistratul. – Sursa: BZI

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

6 comentarii

  1. un ibecil..ca judoca depui un juramint …iar ca are liceu si un copil ..nu il ipiedica sa se legitimeze sau el este GHIORGHE DACU cel putin 10 ani de puscarie…

  2. un ibecil..ca judoca depui un juramint …iar ca are liceu si un copil ..nu il ipiedica sa se legitimeze sau el este GHIORGHE DACU cel putin 10 ani de puscarie…

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.